4 Aralık 2017 Pazartesi

ÇİÇEKLER VE KADINLAR / PAZENLERE FISILDAYAN KADINLAR....ETKİNLİĞİ

      Blogların sevgili divitin kraliçesi Sevda'mızın hersene düzenlediği divitin etkinliğimiz yine birbirinden güzel desenleriyle kumaşlar seçilip dikildi.
 Hele Sevda'nın ki BURDA dillere destan bitirimlik olmuş, tabiii diğer hamarat arkadaşlarımınkide apayrı şıklıkta etkinlik sahibi arkadaşımızın bloguna  gidip görebilirsiniz...
Ben bu sefer kalıp seçiminde kolaya kaçtım hadi görelim ne dikmişim:))

 Kalıp olarak burda 2017 Haziran model 117 kullandım.

  

Modeli herkese tavsiye ederim ,fırfırını kullanmadan ana bedeni çok altarnatifli birçok model uygulanabilecek türden ve boyu mankenin üzerindeki gibi kısa değil benim boyum 1.62 elbise fırfırıyla dizaltıma denk geldi yani boyunda tereddüt etmeyin.... şunuda belirteyim salaş bir model kalıbı 36 beden çıkardım 34 olsaymış daha iyi olacakmış eğer ince bir kumaştan dikilecekse tam bedeninizi uygulayın,  kalın kumaşta bedeninizin bir altını çıkarın.


 



 Ön patındaki fırfır yerine kumaş yetmediği için (2,5 m.almıştım)kırmızı sutaşı düşündüm ne yazık ki evdede  kırmızı renk olmayınca günlerce yavaş yavaş lif ipinin tek katından oya ördüm aslında etekteki fırfırın dikiş yerinede dikecektim, hem öremedim hemde abartı olmasın diye düşündüm.
Kolda da değişiklik yaparak el bileğine kadar uzatım  ve kol ağzına yakaya da tığ batarak oyayı işledim.


Resimler oğlumun objektifinden kızım çekseydi daha farklı olurdu :)saçım başım çok bakımlı değil fotolar çabucak acilen çekildi inanın zamanla yarışıyoruz ama bunada şükür sağolsun evlatlarımız kız olsun erkek olsun yinede  nazımızı çekip hayır demiyorlar:))
Kültürümüze ait olan bir kumaşı hayata geçirmemize sebep olan güzeller güzeli Sevdama çokk teşekkürler seneye tekrarı nasip olması dileğiyle
 Hoşça Dostça Sevgiyle Kalın....

27 yorum:

  1. Öncelikle oğluşun ellerine sağlık,bak ne güzel çekmiş işte...
    Annesini de severim ben ne tatlı olmuşsun sen öyle...
    Karanfile benzemişsin Melekim,iyi ki fazla bakımlı değilmiş sin yani nazar değerdi yoksa.
    Harika olmuş döktürmiüşsün sende arkadaşım.
    O oyalar nasılda uyum içinde olmuş,ellerine sağlık.
    Desende ne güzelmiş sana da çooook yakışmış.

    Sevdam sayesinde iyi oldu diki-dikiverdik demi gı...

    Ellerin dert görmesin.Güle güle giy.Canımcım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir yanda pamuğum, bir yanda narinim, oyalı güzellerim benim, elleriniz dert görmesin ikinizin de😘😘

      Sil
    2. Oğlum ellerinden öper değerli öğretmeni.Anneside seni çokkk seviyor hemde çok.
      Sen ne güzel şeyler yazmışın öyle nasıl hoşuma gitti bir sevindim ki sorma ağzına yüreğine sağlık , iyi ki Sevda'mız var yoksa kimin aklına gelir divitinden birşeyler üretmek....canım Merih'im teşekkür ediyorum en içten duygularımla.

      Sil
  2. Öpmeyi unutmuşum.
    💋💋💋💋💋

    YanıtlaSil
  3. Uzerinde de gorseydik derken gordum uzerinde:) Renk cok yakismis sana. Ama kenar oyasini ordum deyince acikcasi kizdim sana. Kollarini dinlendirmen gerekirken bu aralar fazla yordugunu dusunuyorum. Tamam cok guzel, cok chic olmus ama, saglik kadar onemli olmayaymis iyiymis.
    Olan oldu artik diyor ve kocamannnnn opuyorum:)
    Guzel gunlerde kullan hayatim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayy Mevlüde'm öyle çokk şey öresim var ki anlatamam dayanamıyorum işte yavaş yavaşta olsa örüyorum evde hurçlar dolusu yünlerim var onları karıştırdıkça bu renkten şu olur öbüründen şu olur diye bazen bakıp duruyorum:)inşallah birgün sana birşey örmek nasip olur.
      Bende seni kocamann öpüyor elbisemi beğendiğin için teşekkürediyorum güzelim.

      Sil
  4. Narinim,bayıldım, gene döktürmüşsün, oyası ayrı güzel, modeli ayrı güzel, deseni ayrı güzel... Çok teşekkür ederim, beni kırmadın, yalnız bırakmadın. Pazene zerafet katmışsın gene, maşallah narinime 😍😘

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yayındasınız efeeemm😍😍😘😘

      Sil
    2. Sana ne kadar teşekkür etsem azdır Sevdaa iyi ki varsın iyi ki bu etkinliği düzenliyorsun sayende bu nostaljik kumaştan elbiselerim oluyor üstelik senin gibi pazen ustasından övgü almak dikilenin beğenilmesi ayrı bir gurur... seni çok seviyorum divitinlerin kraliçesi.
      Geliyorum bloguna bakalım neler yazılmış:))

      Sil
  5. instagramda yazdim burda da yazayim. harika olmuş. Güle güle kullanin. Oyaya ayrica bittim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz gelmekle ne iyi ettiniz çok teşekkür ederim, her zaman beklerim sevgiler.

      Sil
  6. Yaaa Ayselcimm nefis bir şey olmuş bu..Söylemesen harçları hazır zannedeceğim...Çok iyi düşünmüşsün harçla modelin havası tümüyle değişmiş, maşallah sana.
    Bu arada harcın modelini hemen çıkardım,yeri gelir lazım olur...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cnımmmm çok teşekkürler inan sen gibi ustalardan güzel sözler duymak öyle onure edici ki sağolasın gülüm.
      Tabiki ör herşeyde kullanılır çok yakışır bence.Ama sana bir türlü kargoyu gönderemedim inan nerdeyse iki haftadır evden çıkmıyorum bugünde sabahtan akşama kadar doktordaydım rutin kontrollerim vardı dört polikinlik arasında gittim geldim akşam beş bucukta evdeydim.
      Öpüyorum seni en kokulusundan.

      Sil
  7. Aysel'ciğim eline koluna sağlık, çok güzel olmuş ve sana da çok yakışmış, Sevda'nın doktorluk anılarını okumayı - yalan yok - tercih etsem de bu aralar hep dikişlerden gidiyor:) düğme dikemeyen ben de fazla yorum yapamıyorum hepinizin eline sağlık demekten başka...:))))
    Kocaman öptüm:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Müjde'm hepimizin ilgi alanı farklı sen bizi biz seni idare edeceğiz:)Sevda'nın on parmağında on marifet her eve lazım Allah onu kem gözlerden korusun senide hepimizide,öptüm seni güzel yürekli arkadaşım.

      Sil
  8. Bayılırım Divitine... Sıcacık sarıp sarmalar. Belki istediğim kiloya indiğimde ben de bir elbise ya da etek dikerim kendime, belli mi olur :) Harika bir elbise olmuş, ellerine sağlık canım, sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hepimiz çok seviyoruz sanırım inşallah birgün sende dikersin canım benim ...teşekkür ederim sevgiler..

      Sil
  9. Bayıldım canım yaa nefis olmuş kalıp çok işlevli gerçekten. Oyasını ben de hazır sandım güzel ellerinin marifetiymiş sağlığın daim olsun da hep üret kuzum . Sağlıkla giy canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çokk teşekkürler tatlıcım yorumun beni nasıl mutlu etti anlatamam,senin başladığın battaniyede enfes olacak şimdiden sonucu tahmin ediyorum;).
      İnşallah aminn öpüyorum çokkk.

      Sil
  10. Tüm detaylarıyla çok güzel bir elbise!

    YanıtlaSil
  11. Çok güzel öndekidetaylarıda kendiniz yapmışsınız ellerinize sağlık çok güzel olmuş bayıldım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldin canım beğenmene çok sevindim teşekkür ederim seninde ağzına yüreğine sağlıkk.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...