17 Ocak 2017 Salı

KEÇE MANTO

 Bu sene kış sert olunca uzun zamandır düşündüğüm keçe kumaştan planladığım modeli kestim biçtim diktim bitti ama benim ellerde bitti:) nasıl kalın bir şeymiş makinanın iğnesi bile kırıldı ama yılmayarak sonlandırdım.

Cepleri modelde farklı benim bu şekilde kolayıma geldiği için değiştirdim.



 Boyunu oldukça uzun yaptım kalıptan 17cm. daha uzun .Astarda dikince inanın bir ağırlaştı eskilerin deyimi ile aba gibi bir manto oldu sanırım içine ince bir bluz giysemde üşümem.


 İlk kez erkek yaka çalıştım ve yakasına hazır seyyar bu kürkü  denedim hoşuma gidince bu şekilde kullanmaya karar verdim yalnız yaka hazır ben dikmedim ama bu yaka bütün kabanlara olabilecek ölçüde üzerinden kalıp çıkarıp başkada dikme niyetim var.



Evet kalıp bilgisi yukarıda 2014 Ağustos 128.model uğraştırmayan bir kalıp kol takması yok düşük kollu beden ise ne dar ne bol , dikmeyi düşünürseniz kolun bilekteki genişliğini 1,5 - 2cm açın derim çünkü biraz hırka kolu gibi dar.
Elimde yeni bir kalıp çıkarma operasyonum  var elbise için :) bitirdiğimde görücüye çıkacak hadi banada sizlerede kolay gelsin.
Sağlıklı  huzurlu günleriniz olsun....,Hayat Paylaşınca Güzellll.

39 yorum:

  1. Şahane olmuş çok da rahat bir model canım ellerine sağlık çok beğendim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çokk teşekkürler değerli arkadaşım sağolasın varolasın.

      Sil
  2. şahane olmuş Ayselciğim, bayılıyorum böyle dikip dikip giymelerinize. Elbise neyse de kaban manto baya zor olsa gerek, hem kalın hem de sanki daha çok hata gösterir gibi geliyor bana. Bu arada bu cep modelini seçmekle iyi yapmışsın çok şık ve modern durmuş. eline emeğine sağlık. öpüyorum çok sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim boş durmak bana göre değil mutlaka birşeyler üretmeliyim yoksa boş oturmak vakit ziyanlığı gibi geliyor:)gerçektende dış giyimde manto tarzı dikimi çok zor ve hataya çok müsait diktiğimde varmı valla var:)) kendim giyeceğim için çokda önemli değil:)beğenin, güzel yorumunla beni memnun ettin tatlım bende seni kocamann öpüyorum.

      Sil
  3. Çok güzel ellerine sağlık güzel günlerde kullan canım :)) Kürk yakayla daha bi beğendim kokoşluk var kanımda ;)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kokoşlukta mutabıkız canım:) ve ben süslü hanımları çok severim.
      Mantomu beğenmen hoşuma gitti sevindim teşekkürler Aycanım.

      Sil
  4. Isıtması çok iyi, çok da güzel olmuş Aysel'ciğim, güle güle kullan. Kız o kürk gerçek kürk değil değil mi? Ay ne olur gerçek deme.....:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yokk hayatım gerçek değil hem ben gerçeğini alırmıyım imitasyon bu güzelim.
      İlk kez bugün giydim yeminle soğuğu hiç hissetmedim hatta yürürken sıcakladım bile:) teşekkür ediyor sevgilerimi gönderiyorum arkadaşım.

      Sil
  5. Güzel günlerde giy güzel arkadaşım. Sana bu renk çok yakışacaktır diye düşünüyorum.:) Ne güzel soğuk günlerde sıcacık gezersin artık Zonguldak çarşısında:)
    Çok öptüm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canını varlığını sevdiğim çokk teşekkür ediyorum...yorumunu görünce kızınla polar çekişmen aklıma geldi ayy o görüntünüz nasıl hoşuma gitti nasıl gülümsettiniz beni:) çoşkunuz hiçç bitmesin ,bende öpüyorum seni.

      Sil
  6. Maşallah,maşallah,maşallah arkadaşımın ellerine sağlık.
    Vazgeçmez benim arkadaşım.
    Ama keçe kumaş da bayağı zor olmuştur arkadaşım,emeğine değmiş...
    İyi günlerde,üzerinde paralansın.
    Melekim-prensesim,yapay kürkünlede,eminim karlar kraliçesi gibi görüneceksin,Zonguldak soğunda.
    İnşallah Ankara'yada gelirsin bir ilkbaharında,ilkbahar ,kelebek desenli elbiselerimizle gezeriz birlikte.ANITKABİR ve ASLANLI YOLDA..Yolumuz-ufkumuz-bir Arkadaşım sağlıkla kal.
    Öptüm...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaaa Merihh ben sana ne diyeyim yeminle yanına gelmiş birlikte gezmiş kadar oldum bayılıyorum senin yazdıklarına emin ol gerçekten yolumuz ufkumuz aynı inşallah birgün yüzyüzede görüşürüz bu sene fırsat bulursam bir kelebekli elbise bende dikeceğim.Evet burda deniz olduğundan nem yüksek kış soğuyla birleşince daha bir keskin oluyor ama mantomla hiçç üşümüyorum meğer benim eksiğim bu mantoymuş:) güzel sözlerin beğenin için teşekkür ediyorum gönlü güzel arkadaşım .
      Bende kokulu kokulu öpüyorum iyi ki varsın.

      Sil
  7. Sizi candan kutluyorum süper olmuş ama dikimi de bir o kadar zordur mutlu günlerde kullanılsın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çokk teşekkürler Evimin Güncesi sağolasın canım.

      Sil
  8. Ohomm, seyyy, kem kum. Benim mantoyuda getirsem de adam etsen nasil olur acep?:))
    Cok chic duruyor, hele o kurk yakayla dahada chic olmus. Ama kendi dikecegini alt yakalrin uzerine dogru uzat bence, daha da kokos olsun:))
    Ellerine saglik ve guzel gunlerde kullan canim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa Mevlüdee sen bunun alasını yaparsın kuzum böyle bir model senin dişinin kavuğuna bile gitmez:) kürk hakkında önerin çok güzel katılıyorum sana teşekkür ediyor ve öpüyrum seni sultanım.

      Sil
  9. Ellerinize sağlıkkk harika olmuş 😍 Ben buna benzer yine uzun düz bir kaban alayım demiştim, inanın üzerinde 1.700 tl fiyat vardı, almadım tabii. Ama dikişimi bir ilerletetimmm renk renk kabanlar dikeceğim 😁 Yada kumaşları kesip kesip dikerken kapınızda belireceğim 🙈 Güle güle sağlıklı günlerde giyinin inşallah, vee maşallahh sizee 😙😙😙

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canımıniçi dediğin gibi mağazalarda fahiş fiyatta insanı resmen çok pardon ama enayi yerine koyuyorlar sanki kumaşları altından yapılıyor ben bu mantoyu 25 liraya mal ettim ne komik bir rakam değil mi? inan sende dikersin hani bir bluz diker gibi ya da elbise diker gibi sadce kumaş kalınlığı birde astarlama var hatta astarsız bile çalışabilirsin.Dikmeye karar verdiğinde inan elimden gelen yardımı yapmaya hazırım.Güzel dileklerin beğenin için çok teşekkürler Irmakcım sen çok şeker bir hanımsın.

      Sil
  10. Oy oy oy,benim Narinim adtarlı manto da dikmiş.Ellerine sağlık,aldın yürüdün ,maşallah.Güle güle giy.Yakalr makalar,atraksiyonlara da başlamış,bak hele bak 😘😘

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiii kim gelmiş hoşgeldin sefalar getirdin yeminle seni çokk özledim iyisin değil mi keyifler yerinde mi inşallah herşey yolundadır.
      Mantom nacizane diktiğim bir parça işte daha iyi olabilme peşindeyim ama astar olayını çözdüm:)selamlar kraliçem çok öpüyorum.

      Sil
    2. İyiyim iyiyim,biraz darlandım sadece😘

      Sil
    3. İyi olmana sevindim tatlıcım.Buralara gelmeye çalış kafanı dağıtırsın.

      Sil
  11. Kürk detayı çok hoş ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  12. Ayselllll canım ,azimli kadın demek zorladı seni o kadar,helal olsun o zaman bin kez :) :) Ellerine sağlık şahane görünüyor ,Aysel biz senle pek orantılı gidiyoruz ,dur durak yok diktikçe dikiyoruz,yeni planlar planlar oh misss ,bakayım elbisede de tutturacak mıyız birliği:)) kolay gelsin arkadaşım diken ellerin dert görmesinnnnn

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haaa bende astar olayı yok gelemiyorum öyle ikinci kez aynı şeyi tekrar kesmeye biçmeye,tembelim bennn :(

      Sil
    2. Evet sanırım dikmek istediklerimizde mutabıkız şekerim.İnan sağlığımı zorlasada boş duramıyorum illaki birşeyler üretmeliyim yoksa dünya sıkıntıları üzerime üzerime geliyor:))sadece başladığım proje geç sonlanıyor ama buna da razıyım yeter ki dikmeler bitmesin dediğin gibi miss kii ne miss dikiş hobisi bir ayrıcalıkmış.
      Astar geçirmeyi çözdüm ama başlıbaşına dert hem oyalıyor hemde sıkıcı:)Dua eden ağzına yüreğine sağlık teşekkürler canım öğretmenim.

      Sil
  13. Çok güzel olmuuş, bayıldım kürklü yakaya özellikle. Eline sağlık. Benim de aynen böyle kalın bir kabana ihtiyacım var, ama internetten sipariş ettiğim kumaşlar hep hayalimdekinden ince geldi. Sen kumaşı internetten mi aldın acaba? Zonguldak'ta pek kumaşçı kalmamıştı bildiğim kadarıyla, yeni bir yer mi açıldı yoksa??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Gçkçe.
      Evet kumaş satan mağazalar kalmadı ama çarşamba günleri kumaş pazarı oluyor istediğin kumaşı bulabiliyorsun sadce gördüğün anda alman gerekiyor yoksa haftaya kalmıyor bende bu kumaşcılardan aldım ,metresi 10 liraya keşke tekrar bulsam alıp sana yollardım.

      Sil
    2. Ayy, ince düşünceli arkadaşım, çok naziksin. Ben zaten sana çok yakındayım ve muhtemelen cumartesileri o kumaşçıların bir kısmı buraya geliyor. Hiç kalın kaşelere ya da keçeye denk gelemedim demek ben. Bir cumartesi günü gelsene Ereğli'ye, ne güzel olur:))

      Sil
    3. Demek hemşeriyiz ee tabi ki çok yakınız.Ereğli de akrabalarım var gelirsem haberleşiriz ama kışta zor canım.Dediğin gibi burdaki kumaşcılar oraya da geliyorlar çünkü onlardan duymuştum sadece bir tanesi çok güncel kumaşlar getiriyor adı Zeynel, Emre diye oğlu var eğer yarın pazara gidebilirsem senin için kumaşa bakacağım ve sorarım Ereğliye uğruyormusun diye....senin gelme imkanın varsa ne zaman istersen gel buyur:)

      Sil
  14. Elinize sağlık, zor bir çalışmayı son derece başarılı tamamlamışsınız, sıcacık olduğuna eminim. Bu soğuklarda harika bir seçim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldin sevgili Handan, dikişte yol almış bir hanımdan beğeni almak beni mutlu etti çok teşekkürler canım.

      Sil
  15. Şahane olmuş. Zaten dikiş diken kadın her daim şıktır bence. Kendine göre olanı bilir. Bayıldım. iyi günlerde giyilsin...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çokk teşekkür ediyorum değerli Nilgün hanımcığım, bende herşeyinize bayılıyorum kusursuz çalışmalarınız var tasarımlarınız kombinleriniz takdir edilesi.

      Sil
  16. Harika olmuş. Ciddi anlamda Mağazalarda fahiş fiyatlarla insanları öyle bir kazıklıyorlar ki atfederseniz sezon sonu gelince indirim yaptık diyorlar... Halbuki zaten O değere o kaban gereksiz fiyat artışı ama İşte....
    Sizin gibi dikişten anlayan güzel diken insanları görünce imreniyorum :) Harikasınız güzel günlerde Güle güle kullanın :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yerden göğe haklısın canım , hani en azından astronomik bir fiyat olsa can kurban dediğin gibi nerdee.İnan dikiş zor birşey değil şimdiye kadar neden el atmamışım diyorum:)beğenin için,dileğin için çok çok teşekkür ederim.

      Sil
  17. Aysel'lim bugün seni rüyamda gördüm;sana gelmiştim gerçekten;
    Çok tatlı karşıladın beni sarıldık-koklaştık.
    Çuval çuval un depolamışsın eve onları karıştırıyorduk senle,SEvda'nın tarifi ekmeklerden yapacaktık unları inceleyip gülüşüyorduk.
    Ama kucak kucak sevgi ve ilgi doluydu evin bana çok iyi geldin.
    Yarın kızçemi diğer kızçemin yanına Almanya 'ya gönderceğim,uğur getirdin teyzesi yolu açık olur inşallah.
    Senin yavrularının yolları da gelecekleride açık olsun,işleri güçleri hep rast gelsin.
    Eminim bu aralar sen de güzel şeyleri peşpeşe yaşayacak benle -bizle paylaşacaksın hissediyorum, gözlerinden öpüyorum...

    MUUUUUCCCUUUUkkkk....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaaa hayır olsun gündüz niyetine.Un ne anlama geliyor ki bi bakayım nete:))ahh emin ol yakın olsak birbirimize hep iyi gelirdik nasip kısmet belli mi olur.Prensesin güle güle gitsin gelsin Allaha emanet olsun rüyanında hayra çıkmasına sevindim canım arkadaşım.
      Aminnn hepimizin evlatlarına gelsin duacığın ağzına yüreğine sağlık.
      Bak şimdi nasıl merak ettim ne yaşayacağım inşallah dediğin gibi iyi şeyler olsun rabbim söyletmiş olsun sana ve sizlerle de paylaşayım temiz kalpli güler yüzlüm.Bende seni tüm içtenliğimle öpüyor, anneciğinede sanada sevgi ve selamlargönderiyorum hayatım.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...