27 Ağustos 2016 Cumartesi

RENK RENK ÇİÇEKLİ ELBİSE

 Bir güne birgün iyi haberler duyamadığımız, ülkemizin sıkıntılı günlerinin refaha çıkacağı zamanı umutsuzlukla beklerken hayat devam ediyor.
İki ay önce dikip sunamadığım elbisemin görücüye çıkması şimdiye nasipmiş.Kalıp Burda 2016 Mayıs .
 Sevgili Sevda'nın penyeden diktiği bu kalıbı çok beğenmiştim bende çiçekli kot kumaşımla denedim ve memnun kaldım ama illa penye ya da likralı bir kumaştan dikmenizi şiddetle tavsiye ederim.

Üst kısmı oldukça bedene oturan bir kalıp ben yanda gizli fermuarla giyimi kolaylaştırdım etekte olan cep kapaklarını kumaşım desenli diye koymadım.

 Kızım Firuze uf oldu 4 tane bebesi olduğunu daha önce yazmıştım onlar şimdi 3,5 aylık oldu anneleri süt vermeyide bıraktı, bende kızım tekrar doğum yapmasın diye kısırlaştırdım .
Şu an epeyy iyi operasyon geçireli 3gün oldu yukarıdaki karede hala dinlenme aşamasında boll boll uykucuklar yapıyor.
Bugünden sonra inşallah diktiklerimi sayfama yükleyeceğim yaz gelince tembellik tavan yaptı bir de instagram kolaylığı buralardan uzaklaştırdı ama yok öyle kolaya kaçmak blog güncellemesi şart blogcanları ziyaret şart uzun zamandır uğrayamadıklarımdan af diliyorum telafi edeceğim inşallah.
Hoşça, dostça, sevgiyle, barışla kalın efendim görüşmek üzere.....

50 yorum:

  1. Pretty woman:-) Great fitting of the dress, the model suits you very well:-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Thank you, dear Oksana.
      What a nice compliment, I'm happy!:-)

      Sil
  2. Diktigini sunmak da ayrı bir meşakkat değil mi Aysel hanimcim. Çiçekler açmış sınız. Tıpkı ruhunuzun güzel çiçekleri gibi. Çok yakışmış. Ellerinize sağlık. İyi günlerde giyin...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nasıl güzel bir yorum öylesine motive ettiniz ki candan teşekkür ediyorum sağolun değerli Nilgün öğretmenim.

      Sil
    2. Siz herşeyin en güzelini hakedenlerdensiniz. İyi pazarlar.

      Sil
    3. Teşekkür ederim siz de öylesiniz💜💜💜

      Sil
  3. Çok zarif olmuş Aysel Ablacım ellerine sağlık..Penye kullanım açısından eminim çok daha rahat olur ama böyle daha tok kumaşlar görsel olarak daha hoş olduğu kesin..Güzel günlere erme ümidiyle inşallah,kocaman sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kocaman sevginin aldım yüreğime koydum tatlım...gerçekten de tok kumaşın duruşu da çok farklı dikiş becerinle güzel bir tesbitte bulunmuşun seni ve güzel kızını öpüyorum.

      Sil
  4. Çiçekli elbisen sonbahara inat bahar gibi duruyor e bi de giyen güzel olunca gerisini demeyim artık çok güzel günlerde kullan Aysel'cim .
    Kızın nasıl aggın baygın duruyor kıyamam ben ona.
    .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel bakıp güzel gören gözlerine kurban olurum çok teşekkürler canım arkadaşım...evet kızım biraz hırpalandı ama şimdi oldukça iyi, onun içinde benim içinde bu operasyon gerekliydi...sıcacık sevgilerimi uçurdum sana doğru <3

      Sil
  5. oooo sen mi geldin ?Hoş ve güzel geldin.İyi ki geldin....
    Çiceklerle açılş çok yakışmış.
    Çicek kadın olunca Çicekler soluk kalmış.
    Elbise Aysel'nin üstünde olunca kaftan-ı sultan olmuş.
    Elleren sağlık.Çok hoş görünüyorsun çicek kız.
    Dinlenmek yaramış arkadaşıma daha bir güzelleşmiş gelmiş.

    O mırnavı yerim ben,anne oldu demiştim kıyamam geçmiş olsun iyi
    olmuş yazık her doğum onların yaşam kalitelerini düşürdüğü gibi
    bebelere de yazık.
    Bebelerde sen demi ? Kurbanım ben onlara...

    Tekrar çok şık bir elbise olduğunu söyleyeyim.Sana da çoook yakışmış
    tekrara hoooşşşgggeeellldddiiinnnn.Mucukkkk.....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşbuldum hoşça buldum canım öğretmenim bu nasıl güzel bir sesleniş şiir gibi<3 varlığını sevdiğim sağolasın var olasın seviyorum seni.
      Evet kedim için bu gerekliydi Merih'im 4tane yavrusuna da ben bakıyorum anneyle birlikte 5 taneler zor oluyor zaten hareketli olmak bana zarar yoruyorlar beni ama artık doğuma müsade yok olanlarda bana yetiyor ..tekrar hoşbuldum elbisemi beğenmene de çok mutlu oldum öpüyorum en kocamanından.

      Sil
  6. Elbette güzel günler göreceğiz Aysel hanım, tıpkı bu güzel elbisenin çiçekleri gibi güzel günler.. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh inşallah değerli Tülay hocam sizin bu pozitifliğiniz umutsuzluğa düştüğüm her anda ilaç gibi geliyor.İyi ki varsınız benden de kucak dolusu sevgi ve selamlar.

      Sil
  7. Bu kalıp benim de aklımda çok güzel bir duruşu var. Seninki de çok şık duruyor ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fırsat bulduğun da dik canım gerçekten de güzel bir model hele likralı bir kumaş kullanırsan giyiminde de sıkıntı yaşamazsın öpüyorum çok.

      Sil
  8. Oy ben Firuzeme kıyamam,geçmiş olsun.Bebişleri de yuvalandı mı anneannesi?Kız elbise çok güzel olmuş güle güle giy.Desene bayıldım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler kraliçem sayende elimde olan bir kalıbı kulllanmama sebep oldun.
      Firuze de teşekkür ediyor dikişleri düştü rahatız şimdi iyileşti yani ...bebişler bende, bir tanesini isteyen var ama güvenemiyorum sanırım hep bakacağım yakında resimlerim onları da:)

      Sil
  9. Teşekkür ediyorum Server'ciğim sevgiyle kalasın.

    YanıtlaSil
  10. Yakında ben de bir kalem elbise dikicem inşallah Aysel Hanımcım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kim bilir nasıl güzel bir kumaş kullanacaksınızkim bilir nasıl yakışacak size, çokk meraktayım:) hadi kolay gelsin.

      Sil
  11. Cicekler acmis arkadasim. Ne kadar guzel, civil civil bir kumasmis o oyle. Cok begendim Aysel'im. Guzel gunlerde kullan hayatim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç sorma sultanım rengarenk bir elbise oldu kalıbı çok beğendim inş. fırsat bulursam bir tanede penyeden dikmeyi düşünüyorum.Beğenine nasıl sevindim sağolasın teşekkürler balım.

      Sil
  12. Elilne sağlık, çok güzel olmuş. Firuze'ye çok çok geçmiş olsun, iyi olmuş bundan sonra rahat eder. Bebekleri ne yapacaksın Aysel'ciğim? Şimdi ne sevimlidirler torunlar :))) Bücürük'le sevgiler yolluyoruz..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Müjde'ciğim artık iyileşti ama dört dikişinden biri düşmedi halbuki on gün oldu.Torunlarımı hiçç sorma bu ayın 11 de 4ayları bitecek herbiri acaip sevimlikte yakında resimlerini paylaşırım:) bizde Bücürüğümüzü öpüyoruz annesi.

      Sil
  13. Firuze hanım çok geçmiş olsun bebişler de gitmiş sanırım.
    Ellerine sağlık çiçekli böcüklü bir şeyler giymeyi özledim kardeş bizim katmanlar hafiften olayı dağ tepe çiçekli bölgelere dönüştürebiliyor diye giyemiyorum:))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederiz canım iyileşti artık bebişler duruyor büyütüyorum çok maskaralar birini sahiplenmek isteyen var ama kıyamıyorum.
      Ama sende nerde katman var dik valla o güzel yüzüne ne yakışır, benim teyzem bir kilolu inadına geniş kesimli çiçekli kıyafetler giyer:))

      Sil
  14. Elbisenin deseni mi desem , kalıbımı desem , içindeki güzel hatun mu desem ... Hadi hepsine de diyeyim , şahane olmuş . İyi günlerde kullan Ayselcim .
    Aslında önce merhaba demek lazımdı ,bir türlü dönemedim aranıza, yakında geliyorum inşallah.
    Firuzeye de geçmiş olsun annnesi:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldin sefalar getirdin aldım merhabanı Türkan'ım ,vallahi özlettin kendini inşallah bir yaramazlık yoktur seni gördüğümü nasıl sevindim anlatamam.
      Güzel yorumun, övgülerin ,geçmiş olsun dileğine çok çok teşekkürler..yaz biraz buralardan uzaklaştırıyor inş. havalar soğuyup eve kapandığımızda bolca görüşürüz hayatım öpüyorum çok.

      Sil
  15. Kumaş, kalıp, manken, hepsi çook güzel, eline sağlık, firuzeye sevgiler :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ediyorum canım yazdığın yorum herşeyden güzell , sağolasın bizden de sevgiler:)

      Sil
  16. Lohusaya bak sen, sevsinler minik. Bu arada izleyiciler kısmı olmadığı için benim panele düşmüyor yeni yayınlar. Havadislerden son haberi olan ben oluyorum.

    YanıtlaSil
  17. Eline sağlık Ayselcim. Cici bici, çok şirin ve güzel bir elbise olmuş. Güle güle giy. Olan biten hepimizi çok üzüyor. Ben de buralardan çok uzak kaldım. Okullar açılınca kendimi toparlayıp, bloğuma dönmeyi umuyorum. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum arkadaşım.İnşallah hepberaber blog alemine hızlı bir şekilde döneceğiz :)sevgilerimle

      Sil
  18. Bayramın mübarek olsun canım kocaman sarıldım....

    YanıtlaSil
  19. Tatlım benim sağolasın inşallah nice seneler bayramları görmek nasip olur.Bende seni kocaman öpüyorum

    YanıtlaSil
  20. Aysel Abla marifetini bildiğimden sana bir şey danışmak istiyorum. Ata'nın kapşonlu sweatshirti var. Hiç giymedi henüz. Nasıl bir kalıbı varsa kafasının gireceği yer çok küçük. Benim oğlan da biraz koca kafa olunca giydiremiyorum. Herhangi bir yerde düğmesi de yok. Kapşonu olduğu gibi kessem mahvolacak güzelim giysi. Üzerinde Atatürk resmi olduğundan kıyamıyorum, öyle dolapta bekliyor. Nasıl yapsam ne önerirsin?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım sorunu geç gördüğüm için özür dilerim.Sweatin ön ortasından 5-6cm lik yırtmaç açıp ister kendi renginden bir yünle sıkiğne olarak geçebilirsin istersen hazır biyeler satılıyor kesilen yeri bu biye ile temizleyebilirsin bilmem anlatabildim mi anlaşılmadıysa sor yine olurmu.

      Sil
    2. Biyeyi araştırayım, iğneyi ipliğe geçiremeyen biri olarak zor bir operasyon beni bekliyor. Yanıt için çok teşekkürler sonucu bildiririm. Öpüyorum çok.

      Sil
    3. Biyeyi araştırayım, iğneyi ipliğe geçiremeyen biri olarak zor bir operasyon beni bekliyor. Yanıt için çok teşekkürler sonucu bildiririm. Öpüyorum çok.

      Sil
  21. Çok teşekkür ediyorum güzel yorumlariniz için, daha nice dikiş projelerinizi heyecanla bekliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yaz bana tembellik çöktü bloguma sizlere zaman ayıramadım ama inşallah bu durum geçecek. Siz bizlerin rol modelisiniz isterdim ki yaptıklarınıza biraz yaklaşabileyim belki 10 sene önceki halim olsaydı olurdu da artık herşeyin kolayına kaçıyorum oldu bittiye getiriyorum sevgili öğretmenim.

      Sil
  22. Çok teşekkür ediyorum güzel yorumlariniz için, daha nice dikiş projelerinizi heyecanla bekliyorum.

    YanıtlaSil
  23. Kuzum ne kar instagramdan takip etsem de seni blog da özledik bir cee de artık bloguna:))) öpüyorum tatil rehaveti çöktü üstüne.Firuze nasıl daha iyi mi artık?

    YanıtlaSil
  24. Canım benim yerden göğe haklısın, inst. takılanlara kızarken aynısını ben yaptım bahane vermemek gerekiyormuş meğer:)resimlrimi hazırlayayım yakında bir post sunacağım inşallah.Firuzem evden kaçtı üzüntüm çokk büyük 1 haftadır yok nerdedir ne yapıyordur aklımdan çıkmıyor:(yavruların erkek olanlarını sahiplendirdim bana dişi olan kaldı yine...onunla avunuyorum canım.Duyarlılığın samimiyetin için teşekkür ediyorum güzel kalbinden de öpüyorum.

    YanıtlaSil
  25. Yaa çok üzüldüm canım benim etraflardadır acaba yavrularını mı aramaya çalışıyor kıyamam inş döner ,dönerse de geldi diye yayın aç haberimiz olsun.
    Yoruma böyle başladım bir yandan kendi sayfamın açılmasını bekliyordum
    Canım benim şimdi bloguma bir bakınca Sevdacım döndüğünü yazmış Firuzenin inş öyledir bana haber ver çok merak ettim.

    YanıtlaSil
  26. Sevdanın sayfasından aldım haberi oleyyyy çok mutlu oldummm pıt pıt yap poposuna üzmesin anneyi.
    Canımm yeni anne ya aramak istemiştir tekrar deneyebilir aman diyeyim dikkat et havalar da soğuyor.
    Gözün aydın demek için tekrar geldim öpüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Duyarlılığın alakan için teşekkür ederim arkadaşım.Evet geldi ve bir hırçın anlatamam önce kalan yavrusunu hırpaladı sonra bana yanaşmadı ay şoktayım Hatice dün yine kaçtı peşinden epeyy kovaladım bir bahçeye girdi ot yemeye başladı ona doğru yaklaşırken tazı gibi uzaklaştı:( bugün komşum eve yaklaştığını görmüş haber verdi ben sokağa çıkana kadar yine kaçıp gitmiş bakalım ne olacak beklemedeyim canım.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...