11 Mart 2016 Cuma

YİNE Mİ BAMYA :)))))

 Yine leopar bir desenle karşınızdayım :) geçen sene kursa giderken diktiğim bu kap modelini severek beğenerek giyiyorum , kumaşı keçe ve astarsız çalışmıştım..Sevgili Nuray'ın boyu uzun versiyonunu diktiği bu modelin ,  bende kısa olanını  sizlere göstermek istedim .

Arkadan duruşu böyle boyunu 6-7 cm. uzatmıştım...




Benim diktiğim yukarıdaki model.....Kalıp harika giyildiğinde duruşu harika  dikilmesi şiddetle tavsiye olunur :)


 Kışa girdiğimiz aylarda  evde giyilmeyen oğlumun  bir kazağını hırka olarak geri dönüşüm olarak hayata tekrar geçirdim dokusu yün olan kazak pek bir sıcak tutuyor biliyorsunuz sağlık nedenimden kedi gibi sıcağı seviyorum :)


 

Evet Firuzem de kalite kontrolü yapıyor :))  bir kaç ay sonra anne olabilir :p evden kaçanın kaçınılmaz sonu :p :))
Hayat Paylaşınca Güzell ..... Sevgiyle Kalınız....




47 yorum:

  1. kuyruğundan tutucam ben onun:)))

    YanıtlaSil
  2. Firuze'yi yerim ben:))))kap çok şık olmuş, eline sağlık, gözlerine sağlık, rahmetli annem 'kap' derdi hep, pelerin demezdi. Ne severdi böyle şeyleri bilsen. Elinden de dikiş gelirdi, eski elbiselerini patron olarak kullanırdı..:))güle güle giy Aysel'ciğim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Annelerimizin marifetleri bitmez canım bizler de ölene dek onları ağzımızdan düşürmeyeceğiz ışıklar içinde uyusunlar.Bana göre kısa ceket ama moda da kap olarak geçiyor aslında türkçe terimler kullanmayı daha çok seviyorum ama bazende kaçırıyorum işte :)) teşekkürler arkadaşım öptm.

      Sil
  3. Bende kirmizisini dikmistim bunun uzun olanini. Bak kaban etkinligine koyayim onu bari, havam olsun:)))
    O Firuze hicmi tv izlemiyor, evden kacanlarin basina neler geldigini bilmiyormu? Illa tecrube mi etmesi gerekirdi:)) Kurtajda yasak, mecbur doguracak artik:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diktiğin blogunda varmı görmek isterim çünkü bu modeli çok sevdim bakarsın bir güz uzununuda dikerim :) resimlerimin üzerine tıkladığında başka sayfa açılıyor ya ordaki görüntüler daha net ordan kopyala al şekerim havan batsın diyemeyeceğim senin herşeyini seviyorum ben :)
      Hiçç sorma mart geldi kedimi tanıyamadım benim evimin girişi zeminde , olan oldu işte akılsız ne olacak bana dert başka bişey değil ne yapacağım onca pisiyle ....aslında kısırlaştıracaktım da veteriner bir kez anneliği yaşasın demişti :p aynen doğuracak artık :))))

      Sil
    2. Ayy Mevlüde bazen kazı kuzu anlıyorum kendi mantonu etkinliğe koyacağını yazmışın bende benimkisini anladım inan :p bakk gülme gülüyorsun değilmi hadi gülde neşen çoğalsınnn :))))

      Sil
  4. Offf.. Bir sürü yazmıştım, tam gönderecekken sayfaya bir şeyler oldu, bomboş geri geldi :(

    YanıtlaSil
  5. Pelerine kap dendiğini şu an öğrendim. Çok şık olduğu, üzerinizde harika durduğu belli oluyor. Birkaç yıl önce menekşe renkli püsküllü bir kap örmüştüm. Sadece örerek giysi ortaya çıkarabilen beni dikiş dikmeye özendirmeye başladınız.
    Bir kazağı hırkaya dönüştürmek güzel fikir. Bunu ben de deneyeceğim.
    Ellerinize sağlık Aysel Hanım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu model pelerin görünümlü kollu ceket canım , ördüğünü merak ettmedim değil çünkü benim yıllarca örgü sevdalığım vardır 1yıldır sağlığımdan dolayı öremiyorum hadi sizde dikişe el atınız :) ya da yeni etkinliğimiz var bu ayın sonuna kadar bir ceket örüverin :) aaa dikiş gibi çabuk bitmez bunu biliyorum hem siz zamanla yarışıyorsunuz kolay değil.
      Kazağı hırka olarak ikinci uğraşım diğerini kızım çok beğendi 2yıldır o kullanıyor deneyin derim. Yürekten teşekkür ediyor sevgilerimi bırakıyorum.

      Sil
    2. Evet, dergide görünenin kısası. Müjde pelerin deyince aklıma geldi.
      Benim ördüğümün kolları falan yok. V şeklinde örülüp birleştirilmiş 2 parçadan oluşuyor. Düz örgü. Boyu dizlere kadar ve saçakları var. Madem merak ettiniz, bir gün fotoğrafını çekip göstereyim o zaman size :) Etkinlik daveti için teşekkür ederim. Çoktandır örgü örmüyorum. Ama kapşonlu bir ceket örmüştüm. Onun da fotoğrafını çekip yanına koyayım bari :))
      Teşekkürler ve sevgiler benden...

      Sil
    3. Resimlerseniz çokk sevinirim güzel olduklarına eminim bakarsınız etkinlik resimlerinde ortaya karışık bir şeyler olabilir ;)

      Sil
  6. bu kapı gördüğüm de aşık olmuştum resmen harika bi modeli var, kayrada aynısı 400 tlydi :o

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neee 400 liramı çok şaşırtıcı ben 7,5 liraya mal ettim :))dikin hanımlar dikin mağazalara inat :))

      Sil
  7. Beautiful jacket. I think such material matches this design very well.

    YanıtlaSil
  8. Çok güzel olmuş. Kazak da yeniden hayata dönmüş. Eskiden herkesin üzerinde benzerleri vardı ve sanırım hazır kazaklar yeni yeni popüler oluyordu. Nostaljik oldu biraz. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En az 15 senelik kazak Özlem :) vermeye kıyamadım bu şekilde kullanmak istedim balkona çıkarken markete giderken omzuma alıyorum.Teşekkürler cnm.

      Sil
  9. Yirim o Firuze'yi,yiriiimm.Pek güzel olmuş ikisi de eline sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ye yaramazı ye :)) mersi kraliçem sağolasın <3

      Sil
  10. Kumaş tok olunca astardan da kurtulmuşsun , güle güle kullan . Kazağı hırkaya çevirme işini bende çık severim . Hilmiye kazak giydirmek zor oluyor kasılmalarından dolayı , hırka can kurtaran oluyor bizim için .
    Desene anneanne olacaksın Firuze sayesinde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Astar olayı bana zor geliyordu bu yüzden kursta astar hiçç çalışmadım ama sonradan zararını gördüm :( keşke o zaman öğrenseymişim.
      Hiç sorma anneanne olacağım bakalım ,inşallah çok doğuran cinsinden değildir :))

      Sil
  11. Çok güzel olmuş ellerinize sağlık desende çok hoş bayıldım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Süslüm beğenmen gerçekten hoşuma gitti teşekkürler hayatım :)

      Sil
  12. Kapı çok beğendim güzel günlerde giyinin. Kazağın hırkaya dönüşümünü hiç düşünmemiştim güzel bir fikir severim öyle değerlendirmeleri fikir için teşekkür ederim.
    Ah Firuze ah Firuze :) kendi gibi ismide şeker.
    Kucak dolusu sevgilerimi bıraktım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım çokk teşekkürler ...rica ederim , işine yaradıysa sevinirim , yaa hiç sorma Gezginciğim ah Firuzee ahh :)değerli sevgilerini aldım bende sana sevgilerimi sunuyorum.

      Sil
  13. Merhaba :)
    Leopar deseni sevmiyorum ama kalıbı çok hoşuma gitti. Keşke benim de el yeteneğim olsaydı dikiş konusunda :)
    Blogumdaki keşif etkinliğine katıldığınız için de teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz,merhaba.
      Bende sizin gibi dikişten anlamıyorum diye hayıflanırdım ama çok da zor değilmiş :)
      Rica ederim .

      Sil
  14. Kap çok hoş olmuş canım. Eminim üstünde daha şık duruyordur emeğine sağlık:) kazağida iyi yapmışsın. Ne bekliycek kıyıda köşede.sıcacık giyilir:) firuze de çok tatlı:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle haklısın yer kaplamaktan başka işe yaramıyor en iyisi ya ihtiyaç sahibine vermeli ya da böyle işe yarar hale getirmeli :)evet Firuzem çok tatlı çok maskara resmen bazen benle konuşuyor :))
      Modelimi beğendiğin için teşekkür ederim cnm.

      Sil
    2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
  15. Ben uzun modelden daha çok beğendim kısayı. Hırka harika olmuş canım ben de bazılarına yarım fermuar dikip ön açtım sıfır yaka kazaklara bir tane de kırmızı var o da hırka olmayı bekliyor:))
    Firuzeyi biraz daha sık görsek :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Hatice'ciğim , gerçekten de kazakları hırkaya çevirmek daha kullanılır hale getiriyor kesilen kenarlara oyada yapılabilir motiflerde dikilebilir ama tığ ellerime zarar verdiğinden kolayına kaçıp ya senin gibi fermuar ya da düğme dikiyorum.
      Ahh canım Firuze ele avuca sığmayan bir pisi üstelik resim çekerken asla durmaz ancak uyurken :))düzgün resmi olursa bir ara yine görüntülerim :)

      Sil
  16. ay ay ay çok güzel baharlık bendemi diksem.<ellerinize sağlık çok hoş,kollu olması kullanışlı oluyor.Kısa boyda olanı görmüştüm.Ama malum popo yüzünden bu boy güzel olmuş.kazakta harika dolaplar dolup taşacağina işe yarıyorlar ne güzel.Firuzeyi benim köpiş (Toprak) adımız görmesin.Mıncık mıncık,mırıl,mırıl hem çok şirilikler,hem işiniz çok zorlaşacak hayırlısı bebeklere bir şeyler öreriz artık teyzeleri olarak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çokk şekersiniz yorumunuza bayıldım ne güzell samimi şeyler yazmışınız , beğeniniz için teşekkür ederim modelin kalıbı varsa mutlaka dikin derim her giysiyle harika oluyor.

      Sil
  17. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  18. Aysel hanım blogunuzu Funda çağlayan daki bir yorumunuzdan keşfettim iyi ki de görmüşüm o yorumu:))el işlerine bayılırım ve elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum ufak tefek şeyler.sizi takipteyim ben de beklerim:)) bu arada diktiğiniz kap ı çok beğendim süpersiniz:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gelip selam verdiğiniz güzell şeyler yazdığınız için süperr olan sizsiniz ,modelim için de çok teşekkür ediyorum tabikide sayfanıza uğrayacağım .Sevgilerimle.

      Sil
  19. Firuze ne kadar tatlı :)) Yasmin Levy sonda görünce çok mutlu oldum bende şarkılarını çok severim sesi müthiştir :)) Derginin üstünde yer kabandan o kadar çok aradım ki lakin fiyatları gerçekten çok uçuk olarak satılıyor :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Gözde'ciğim.Firuze bir alem zaten kıpır kıpır yerinde hiçç durmayan bir pisi :)aynen kadının sesi bir harika.....keşke yakın olsanda sana o mantoyu diksem inan öyle kolay ki duruşu da ayrı güzel inş. bir gün sahip olursun :)

      Sil
  20. Elinize sağlık Aysel Hanım, çok şık bir çalışma olmuş gerçekten. Kumaşın deseni de süper, güzel günlerde giyilsin. Firuze de çok şeker, bu arada hırka dönüşümü de çok başarılı hemen atmak yerine yeni şekliyle değerlendirmek en güzeli. Elinize sağlık. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalıp çok güzel Handan'cığım hiç bir provası hiç bir eksiği yok herşey cuk oturuyor öyle kısa zamanda dikmiştim ki tekrar başka kumaştan dikerim dediydim ama olmadı.... kullanırken de memnunum tavsiye ederim :)
      Bende güzel yorumuna teşekkür ediyorum sağolasın .

      Sil
  21. Firuze için dedikleriniz çok komiğime geldi bir kahkaha bastım :))
    ben beceremiyorum bir türlü her işe el atsamda olmuyor:)
    hazır bir ceket alıp giyse yollasam olurmu:))) n'olurrrrr:))
    sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  22. Ah güzelim senin canın sağolsun sakın masraf edipte yeni bir ceket almayasın gelipte yorumunla renk katman yeterli bak bütün samimiyetimle söylüyorum vallahi varlığın yeter <3
    Firuzeye gelince hiçç sorma ablası çiftleşme zamanında hırçınlaştı sürekli ellerimi ısırdı çizdi ne yaptı etti sokağa çıkıp kaçtı 2gün eve gelmedi :))) artık doğumunu bekliyoruz :)değerli sevgini kucaklıyorum hyatım.

    YanıtlaSil
  23. Bu modeli bende çok beğenmiştim. Yapan arkadaşlar da vardı. Keyifle çalışılacak model . kumaşın deseni çok güzel . İyi ki dikmişsin. Güle güle kullan fıstıkcığım. geri dönüşümlere her zaman hayranım. çok güzel değerlendirmişsin. güle güle sıcacık giyin. Havalar hala bir sıcak bir soğuk tam değerlendirme zamanıymış. Sevgiyle muhabbetle çok öpüyorum seni...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler balım gerçekten de harika bir kalıp her kumaştan dikilebilir her giysinin üzerine de yakışır .Desen olarak kazağın çok albenisi yoktu üstelik erkek kazağı :) ama kalitesi süper bende böyle değerlendireyim dedim inan bu kışta çok kullandım sevgiyle kucaklıyor öpüyorum Şebnem'im.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...