22 Şubat 2016 Pazartesi

MELİNED BLOGCU ARKADAŞIMIZIN , MANTO / KABAN ETKİNLİĞİ İÇİN DİKTİĞİM MANTO VE YELEK

 Söze nasıl başlasam ne yazsam bilemedim yayın yapan bütün arkadaşlarım gibi , ülkemde olanlara canım oldukça sıkkın :( bu aralar düzelecek konusundaki umudumu yitirmiş durumdayken blogcu , , ,
, aydın bir hocdan güzel bir cümle duyana kadardı ....inşallah bir gün her şey yoluna girecek duayla umutlarımızı yitirmeyip sinerji yaratarak evrene olumlu düşünceler bırakalım.

İlk kez astarlı bir model çalıştım çokk araştırmama rağmen gözümden kaçan bir kaç detay beni çok uğraştırdı ......ustalarım beni hoş görsünler acemi işi olduğunu kabul ederlerse sevinirim.


Kumaş balıksırtı desen , ekru renk , kaşe 2metresine 15L. vermiştim astarına da 2L. ödemiştim yani 17L. kızıma bir manto diktim.Aslında ona giydirip resimlemeyi düşünmüştüm ama malesef kızçem 2 haftasonudur eve gelemedi bu haftasonu nasip olursa gelecek o zaman çeker etkinlik resimlerinde gösteririm.

 Mantonun kalıbı BURDA olan derginin  109A nolu modeli.


  Manto etkinliğimizi düzenleyen   http://melined.blogspot.com.tr/  canı sevimli arkadaşıma uğraşının değerli olduğunu hissettirmek için birde kürk yelek diktim ama bu kumaş beni mahvetti kalın olduğundan makinamın da kalitesiz oluşundan bir türlü makina dikişi yapamadım :( gördüğünüz yeleğin her dikişini astarı hariç elimde diktim ....beğenmezseniz bile çok emek verdiğim için güzel şeyler yazın olurmu :)))) tabiki takılıyorum sizlere ...




Bu modeli baz alarak BURDA ki derginin 106. nolu kalıbı kullandım.
Bir etkinliğe daha katılmanın hazzıyla Mevlüde arkadaşıma teşekkür ediyorum  hepinize  Sevgi Ve Selamlarımla.

51 yorum:

  1. Aman da ne güzel ciciler dikmiş benim arkadaşım,aman da aman,pek de güzel olmuş,çok beğendim çookkk...Valla çok şık ,çok havalı görünüyor,bu yıl vitrinlerde gördüğüm modellerin aynısı olmuş,ben gerilerde mi kalmışım,,herkesler mantolarını dikti ben gerilerde mi kaldım,çok kıskanıyorum bakk...Şaka şaka ben de diktim iki tane kabann...Yeleğin de ne kadar şık olmuş Ayselciğim,yormuş ama değmiş,sıcacık tutar şimdi o,aman da giysin de arkadaşım hasta olmasın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nuray'ım güzel yorumunla ,sözlerinle nasıl mutlu oldum bilemezsin ağzına , eline , kocman yüreğine sağlık çok teşekkür ederim.Sayenizde inan sizlerin sayesinde dikişe daha bir gönül verdim hem kafa dağıtıyorum hem de bu hobi ellerime çok zarar vermeyip sağlığımı etkilemiyor .İşte henüz detayı olan yani astar işleri flan deneyerek ilerleteceğim .Yeleğimin kumaşını da satıcı 5 lira deyince alıvermiştim bir yelek çıkacak kadardı öyle böyle diktim gitti :)sana da hiçç bir şey olmasın her zaman sağlığın yerinde olsun .Seni çok seviyorum öğretmenim .

      Sil
  2. 17 liraya manto ha? Mağazada olsa kimbilir kaç lira etiket koyarlar. :) Eline sağlık canım, ülkemiz için dileğine katılıyorum inşallah bir gün kötüler hak ettiklerini bulurlar, sen doğru dur, eğri belasını bulur denir hadi bakalım...
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok komik bir rakam değilmi işte ucuz olduğu için daha fazla bir şeyler dikesim geliyor bilmem bu müsriflik mi ama çok ucuzz sadece kendime değil kızımıda dikiyorum :)
      Dediğin gibi elbet kötülerin de sonu gelecek , hayırlı akşamlar tatlım.

      Sil
    2. Asla müsriflik değil bence. :) Tersine mağazadan ateş pahası ve senin diktiğin kadar özenle dikilmemiş, iki giyince düğmesi kopan şeyler almaktan iyidir tutumluluk yani.
      Sana iyi akşamlar canım.

      Sil
    3. Haklısın arkadaşım 200-300 lira vermektense en fazla 20liralık bir harcama ile iyi ya da kötü el emeğimizi kullanıyoruz ..... görüşmek üzere hayatım sana da iyi akşamlar.

      Sil
  3. Ayrıca sen ilk defa da olsa astarlamayı başarmışsın ,ben amannn astar da kalın olur ,burda havalar da sıcak astara gerek yok deyip tembellikte tavan yaptım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O tembellik değil hayatım oturduğun yer sıcak ne gerek var astarla uğraşmaya en iyisini yapmışın. Kimbilir ne güzel kumaşlar kullanmışındır ne güzel model seçmişindir görücüye çıkaracağın zamanı merakla bekliyorum.

      Sil
  4. Ay çok güzel olmuş. Kizcen çok sevinecek. Sevdanın yaptığını da gördüm o da çok güzel. Çok uygun bir fiyata süper.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağolaınn Sevdican ,aynen çok sevinecek işe giderken giyeceği farklı bir mantosu oldu..seni sayfamda gördüğüme sevindim cnm.

      Sil
  5. Narinim oldun sen artık,astar da tamam,daha da kimse tutamaz seni.Her diktiğin daha usta işi oluyor fark ettin mi kendin de?? Mevlüdem yeleği çok sever güzel sürpriz olmuş,ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaaa kraliçem harbi olmuş mu vallada tillada çok sevindim çok teşekkürler , senin gibi ustadan bunları duymak öyle güzell bir duygu ki :)inşallah daha sonra yapacaklarım kesinlikle çok acemice olmayacak martta dikeceğimiz ceketi de astarlı düşünüyorum ...ayy sevinsin Melined'im inan sırf onun için yeleği öne alıp uğraştım yoksa tunik dikecektim kendime ;)

      Sil
  6. Ellerinize sağlık iki parça da çok şık ve kullanışlı olmuş. :) Ama özellikle mantoya ve iç astarının o zarif desenine bayıldım! :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kevser'ciğim teşekkür ederim , insan uğraşlarına böyle güzel sözler duyunca daha bir sevindirik oluyor :) öpüyorum seni sevgiler.

      Sil
  7. Oldun sen oldun. Artik acemiyim falan deme. Astari yaptin ya bu kadar kisa surede tek geciyorum seni. Manto cok guzel olmus, astari yuzunden guzel, fiyati ikisinden guzel, giyecek olan hepsinden guzel. Bundan daha buyuk mutluluk olurmu? Benim mutlulugum iki kat zaten:))
    Yelek sahane gorunuyor, ay ama uzuldum makinanin dikmemesine, ne ugrasmissindir elinde! Ama degmis. Guzel gunlerde kullanin. Opuyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Balım ,senin kalbin her şeyden güzel <3 etkinlik düzenlemeniz çok hoşuma gidiyor ,heyecanla ,severek dikiş yapasım geliyor sebep olduğunuz için tşekkür ediyorum.Aslında astarda hatalarım çok biraz resimlerken kamufle ettim ;)
      Yeleği elimde diktim ama tam bir hafta sürdü her gün yavaş yavaş bitirdim zorlamadım ellerimi ...astarını da elde monte ettim o yüzden de uzun sürdü ama karneme zayıf gelmesin diye şubat bitmeden yetiştirdim ....hatta başka projelerimde de vardı bunlara ilave olarak etkinliğine daha bir renk katayım istedim malasef yapamadım şimdilik bu kadar oldu ....sevgiyle kucaklıyor ve öpüyorum seni arkadaşım.

      Sil
  8. Beğenmeyeni de ben beğenmem :) Çok güzel olmuş ikisi de canım ellerine sağlık. Güle güle giysin kızçe.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kızım adına da kendi adıma da çok teşekkürler çok sağolasın şekerim .

      Sil
  9. Çok güzel olmuş canım ellerine sağlık,Astarlı filan süper olmuş hiç hata arama lütfen:)kızın sağlıkla giysin inş. Melined in kaban prova durumun daydı kalıbı çok beğenmiştim. onun bitmişini de göreyim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten hatalarım var ama öyle bariz değil bu acemiliğim oldu diğer dikeceklerimde asla tedirgin olmayacağım çünkü tekniğini öğrendim .Mevlüde'ninde Sevda'nında kabanları son derece güzell görmen gerek hayatım. Kızım ve kendim için güzel dileklerine teşekkürler bademin annesi :)sevgiyle kalasın .

      Sil
  10. Kumaşı da astarı da çok güzelmiş. Hata da hiç görünmüyor bence. Çok şık olmuş. Yelek de çok güzel. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ediyorum blogcanım ,ama senin kabanını çok beğendim hele rengine bayıldım.

      Sil
  11. Sağolasın Server , beğenileriniz beni sevindiriyor cnm.

    YanıtlaSil
  12. Şekerim senin acemiliğin buysa ustalığını düşünemiyorum. Çok güzel olmuş arkadaşım. Ellerin kolların dert görmesin. Kızçen iyi günlerde huzurla sağlıkla giysin. Kürk yeleğede ayrıca bayıldım. Hata falan yok. Ayrıca olsada ne olacak. Yaptığımız hatalar bize gün gelecek sıfır hatayla dikiş dikmeyi öğretecek cicim. Her hata bir tecrübedir. Sağlıcakla kal.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru söylüyorsun Funda'm herşey tecrübeyle sabit inşallah bundan sonra astarlama beni korkutmayacak.Güzel dileklerine övgülerine sonsuz teşekkürler , bluzum da yakında biter burdan haber vereyim öptm.

      Sil
  13. Gayet başarılı Aysel hanım. Astarlama yapılınca acemilik aşılmıştır .
    Elde dikiş konusu olunca hep eski zamanları düşünürüm . Nasıl da baş etmişler diye . Bu açıdan yelek de daha çok emek var. iyi günlerde kullanılsın . Bu arada etkinlik kızlarımıza yaradı galiba.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çokk teşekkürler çok teşekkürler cnm. kesinlikle kızlarımıza yaradı .Modellerimi instagramda paylaşınca kızım yeleğe de göz koydu yeterki beğensinler onlar için varız.Gerçekten el dikişi çok zor ama hamarat hanımlarımız eski imkansızlıklardan uğraşıyorlarmış , sevgiyle kalasın.

      Sil
  14. Kızçen güle güle giysin canım . Manto güzel. Yelek harikaa elinde çok uğraştım biliyorum üstelik elinde rahatsız kıyamam ama değmiş canım çok güzel olmuş ellerine kollarına sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siyah kuğum yorum yazan ellerin kolların dert görmesin yürekten teşekkürler keşke yakınımda olsan da sana da bir yelek diksem zorlandığımda yardım da ederdin öptm.

      Sil
  15. Kabana bayıldım gerçekten harika yelekte öyle, ellerinize sağlık tek kelimeyle muhteşem

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel görüp beğenmen , inan tarifsiz, memnun edici sağolasın Süslüm.sevgi ve selamlar .

      Sil
  16. Çok ama çok şık. Hele de o kaban süper. Almaya kalksaniz dünya para. Çok nefis olmuş. Elinize sağlık. Yelek de çok trend olmuş. Maşallah size.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çoookkk teşekkür ederim kesinlikle doğru diyorsunuz mağazalarda fahiş fiyata satıyorlar ,sizede maşallah öğretmenim.

      Sil
  17. Hangisi acemi dikişi gayet başarılı bence :)) Hem mantoyu hem de yeleği çok beğendim ellerine sağlık :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Astarlama ilk denememdi o yüzden biraz da olsa hatalarım var ama çok fark edilmiyor ;) teşekkür ederim Aycan , sevgilerimle.

      Sil
  18. Manto da yelek de şahane olmuş. Daha bundan iyisi nasıl olacak. Elinize emeğinize sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğnilerinizle nasıl mutluyum nasıl keyifliyim anlatamam herkese ve sana teşekkür ediyorum .
      İyi ki blog dünyası var sizler gibi hamarat, yüreği güzel insanlarla iletişim kurmak harika ! tekrar teşekkürler dikişdünyası sevgilerimi gönderiyorum cnm.

      Sil
  19. harika olmuş, çok çok beğendim, nasıl özeniyorum siz dikiş diken arkadaşlarımı görünce hemen bir şeyler dikesim geliyor da biraz tembelim bu konuda kalıpla uğraşmak çok zor geliyor. yelek ise ayrı bir güzel ondan yapabilirim keserim bir şekilde bir yeleğe bakıp bakıp. eline emeğine sağlık sevgili Aysel, kızçene selamlar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aleykümselam , gönderenden allah razı olsun ağzınıza sağlık.Öyle maharetlisiniz ki elinizden hiç bir şey kurtulamaz yeter ki zaman bolluğu olsun.instagrama girdiğimde değerli emeklerinizi takip ediyorum sayfama uğradığınız için güzell sözleriniz için teşekkür ediyorum benden de sevgi ve selamlar.

      Sil
  20. Astarlamayla ilgili yayınım çok gecikti farkındayım. araştıran arkadaşlar hep sizde ayrıntılı yazın diyorlar herkesler mantosunu dikecek ben yazacağım herhalde:))) Ben ufak tefek şeyler fark ettim ama ilk denemen ve bilgiye ulaşamamana rağmen bu denli güzel dikebilmen gerçekten çok büyük başarı. Fıstığın güzel günlerde kullansın. Yelek dersen harika her şeyden önce tamamen el emeği. Çalışkan arkadaşım benim emeğine sağlık çok çok öpüyorum Yüce Rab'bime emanet ol canım benim....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayyy şebnem astarlama ilgili yazını dört gözle bekleyeceğim daha önce Mevlüde ile Sevda da dikimini anlattı ama resim çekerken çok yakından çekilince anlatılan detayı algılayamıyorum acemilik değilmi işte :) Mevlüde video gönderdi onda epeyy çözdüm yine de senin görselini bekliyorum canısı. Bütün övgülerin için allah razı olsun sende rabbime emanetsin her işin rast gitsin.

      Sil
  21. Çokkk güzel olmuşş ve hiç de acemi işi gibi durmuyor bence, hazırlardan hiçbir farkı yok. Eline sağlııık :)) (astar da çok düzgün görünüyor bu arada, onun için ayrıca tebrikler;) )

    YanıtlaSil
  22. Teşekkürler güzel Gökçe ,kucak dolusu sevgi ve selamlar cnm.

    YanıtlaSil
  23. Ooooo, bayıldım ! Renk çok asil duruyor, manto aynen hazır gibi duruyor. Astarı detayları süper olmuş! Bu tip yelekleri de çok seviyorum, birçok durumda kullanılabiliyor.
    Acemi deme artık kendine Aysel hanımcığım, olmuşun sen ! Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herşey yaptıkça daha çok öğreniliyor eksikler tamamlanıyor nowa'cığım ,
      peki artık çömezim demeyeceğim :) ,
      nazik görüşün beğenin için teşekkür ediyorum sağolasın hamarat blogcanım.

      Sil
  24. Ellerinize sağlık yeleğe bayıldımmm :))
    Banada beklerim :)

    YanıtlaSil
  25. Ablama haftasonu bu model kabanları anlatana kafar canım çıktı :D Dümdüz diyorum sade hoş duruyor gel gelelim denedim 36 beden büyük durdu emanet olmuş gibi :/ Bütün hevesim kaçtı. Emeğinize sağlık, ikisi de çok güzel olmuş <3

    Gözde'nin Blog Günlüğü

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ama kalıp zaten çok dar değil ki Gözde'ciğim önüde açık kapalı değil bende kızıma 36 beden diktim kızım 57kilo sen daha zayıfsın demek :) demokrasi de çareler tükenmez biraz yanlardan içine alıverseydin model bozulmazdı bence hevesini kaçırma dene ....beğenin için teşekkürler <3

      Sil
  26. İkisine de bayıldım, çok güzel olmuşlar ellerine sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler güzel arkadaşım bende sevgilerimi bıraktım.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...