26 Ocak 2016 Salı

ÇİÇEKLER VE KADINLAR PROJESİNDEKİ İKİNCİ ELBİSEM

 Divitin etkinliğindeki son kumaşımı da diktim , bu kumaşımda yetmeyince çareyi kolları başka renk kumaşla dikmek zorunda kaldım.
 Klasik kalem elbise kalıbının etek kısmına biraz evazelik vererek kestim çünkü kumaş pamuklu olduğundan esnek değil adım atarken rahat kullanırım diye düşündüm arkada yırtmaç yapmakta istemedim.
 Çok uzun değilim fakat elbise bu boyda ancak  oldu... biraz daha uzun olsa daha iyi olurdu.Sanırım kumaşı alırken cömert davranmak gerekiyormuş :)  çünkü eni 90cm.



Ve ilk kez BURDA VİNTAGE DERGİSİ aldım içindeki kalıplar tam bana göre rahatlıkla zorlanmadan dikebileceğim  modeller var.
Böylelikle  sevgili Sevda hanımın başlattığı hep birlikte katıldığımız bir etkinliği iki elbise ile tamamladım bu modelim nasıl olmuş yorumlarınızı eleştirelere açık olarak bekliyorum.
Sevgi ve selamlarımla bir başka modellerde buluşmak dileğiyle, mutlu kalın....

51 yorum:

  1. Sen bu işi kaptın narinim,pazeni bu şekilde kullanarak günlük hayatta daha sık kullanabileceğin bir hale getirmişsin.Bence boyu tam karar olmuş,daha uzunu elbiseyi günlük hale getirirdi.Bu elbisenin fotolarını da at bana.Ellerin dert görmesin,ilk kez kullanmana rağmen bu kumaşla da şık olunabileceğini gösterdin,10 tam puan aldın,hihihihi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oooooo kraliçemden 10 puan almak acaip gurur verici teşekkürler hemde çok teşekkürler :)
      Sayende denedim ve hoşuma gitti yoksa nerdennn aklıma gelecekti divitin kumaş ;) çünkü pahallı diye kumaşcılar getirmiyor.....nostalji olan herşeye zaten bayılırım gardorabımda klasik bir giysinin yer alması beni müthiş memnun etti gidip gelip bakıyorum :))) en kısa zamanda resimleri göndereceğim sen içlerinden seçersin olurmu balımmm.

      Sil
  2. Çok güzel olmuuş, aynı desenden ben de almıştım, benzer bir elbise için koları siyah yapsam nasıl olur diye düşünüyordum ki, artık düşünmeme gerek kalmadıı :) Siyah kol süper yerinde bir tercih bence. Güle güle giyin, elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Garfii,sen de foto atmadın daha :))Eteği diyorum :))

      Sil
    2. Aaa, bi de foto atıcaktık di mii :) aynı fotolar olsa olur di mi, baştan mı çekecez yoksaa? :((

      Sil
    3. Gökçe aynı kumaştan sen önce dikmiştin sayfana geldiğimde demiştim sana bende aynısından aldım diye bak aklın yolu birmiş sende iki renkle dikmeyi düşünmüşün ve senin için yukarıdaki resimlere bir foto daha ekledim cnm.
      Kollarını ispanyol olarak kendimce kalıpta uygulayıp kestim ama yeni vintage dergisinde böyle bir kalıp var keşke dergiyi elbiseyi dikmeden önce alma şansım olsaydı en azından uğraşmazdım :) güzel dileğin için sağolasın .

      Sil
    4. Evet evet hatırladım söylemiştin aynından var diye :) İspanyol kol güzel olmuş gerçekten, burda vintage'da kalıbı varsa ben de öyle yapabilirim, yaşasııın. Alayım ben o dergiyi hemen, teşekkür edriim :)

      Sil
  3. Hayırlı olsun boll katılım olur inş.

    YanıtlaSil
  4. Ay ben bir elbiseyle cebellesene kadar millet dolap doldurdu!!!, erkekseniz teker teker gelin uleeennn!!!!
    Valla kaptin sen bu isi. Cok guzel vede chic olmus, ellerine saglik. Ama, ama, amaaa o dergiden neden benimde yokkk??? ;((((
    Sevdaaaa o dergiden istiyorumm.
    (Istiyorsan git al diyecek simdi bana hakli olarak) Ama turkcesini istiyorum Sevdammm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahahaaa teker teker geliyoruz bacım senin eline su dökemem bunu biliyorsun, senin chicne kurban yerim seni sağolasın ne güldürdün beni iyiki varsın <3 keşke dergiyi ben ulaştırabilsem sana çokkkk uzaktasın be gülüm :)

      Sil
  5. kolunu iyi ki öyle yapmışsınız, harika olmuş. Modei de çok güzel. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çokk teşekkürler Özlem'ciğim ,sağolasın .

      Sil
  6. İyi ki kumaş yetmemiş, kolların başka renk olması hoş olmuş .Etek boyu tam yerinde , uzun olsa daha boyu kısa gösterirdi . Güle güle kullan Ayselcim. Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bittiğinde bende öyle düşündüm eğer kollarıda aynı desen olsaydı bu kadar albenisi olmayabilirdi diye ;) beğenin olumlu düşüncen için teşekkür ederim cnm.

      Sil
  7. Bazen mecburi olan durumlar çok daha iyi oluyor.İyi ki yetmemiş,cok güzel olmus ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen Neslihan hemfikiriz cnm. teşekkür ediyorum .

      Sil
  8. Ayselciğim merhaba.maşallah sana ,ne güzel işler çıkarıyorsun,iki elbiseni de çook beğendim,ben de her gün plan yapıyorum ama harekete geçemedim bir türlü,soğuktan açılamadık ...Ben de kolları farklı model düşünüyordum,sen yapmışsın ellerine sağlık canım.Vintage dergisini ben de çok beğendim,sevimli elbiseler var...Öpüyorum seni kocaman:))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba canım hocam!
      Nasıl güzel yorumlar yazıyorsunuz ben fazlasıyla mutlu oluyorum sağolun varolun , hadi sendeki güzell divitinlerden de iki renk kumaşla model çıkarıver :) balkonun soğuksa zor , ama merakla bekleyeceğim :) evet vintage harikaymış bundan önceki sayısıda süpermiş ben kaçırdım... aslında netten bulabilirim o zaman da astarı yüzünden pahallıya gelecek :))bende en kocamanından seni öpüyor sevgilerimi gönderiyorum.

      Sil
  9. Kollarının farklı renk olması da daha bir güzellik katmış,ellerinize sağlık,keyifle giyin inşallah..

    YanıtlaSil
  10. Ellerinize sağlık kol detayı farklı ve güzel olmuş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim o zaman iyiki kumaş yetmemiş :)selam ve sevgiler.

      Sil
  11. Bu kumaşı internette gördüğümde çok beğenmiştim. Elbiseniz harika olmuş, güle güle giyin. Çok beğendim. Siyah kollarla da daha dengeli olmuş. Sanki kolları da pazen olsa bu havayı vermezdi.Ay bayıldım valla...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Özge hanım, bu iltifatlar beni nasıl mutlu etti anlatamam çok naziksiniz çok şekersiniz sizinki bittimi arada bakıyorum sayfanıza ama göremedim:)yürekten sevgi ve selamlarımı gönderiyorum tekrar teşekkürler.

      Sil
  12. Aysel'ciğim eline, göz nuruna sağlık, çok şık olmuş, kumaş yetmeyince bulduğun çözüm de harika:) güle güle giy canım.

    YanıtlaSil
  13. not: Yukarıda Özge hanıma da katılıyorum, kolları da çiçekli olsaydı bu havayı vermezdi..:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canımsınn, çokk çokk teşekkür ederim yaşamın zorluklarına karşı gelmek adına bir şeylerle uğraşıyoruz işte .... iyi yürekli, akıllı ,bilgil,cana yakın arkadaşım allah sağlık versinde her zaman beraber olalım öptümmm.

      Sil
  14. Ama cicim kumas güzel, model güzel, pozlar güzel, hep güzeller birarada. Bu elbisede diğerleri gibi çok yakışmış. Güle güle giy. Haa bende burda vintage ı aldım. Çok hoşuma gitti. Çok öptüm canımcım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler hayatım ,seninde herşeyin güzel hele kalbinin güzelliği yüzünden okunuyor...ayy bir sıcak tutuyor ki tam benlik oldular çünkü kedi gibi sıcağı seviyorum :) tabii sağlık nedenimden .Bugün benim doğum günüm inşallah bu yaş bana daha sağlıklı olmamı sağlar .Bende kokulu kokulu öptüm canısı.

      Sil
  15. maşallahınız var sanırım en çok emek isteyen bloglardan biri sizinki kendıniz üretip kendınız kullanmak gercekten cok hoş :) ustelık boyle guzel olunca :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim nazik sözlerine çok teşekkürler uğradığın içinde çok teşekkürler Mişhayı çokk öpüyorum prensesini benim için mıncıkla :))))

      Sil
  16. Ellerine sağlık canım benimm süper olmuş . Bir de jile dikmek lazım gömlek ve bluzlerle giyilebilir .Bunun kalıbı da hoş olmuş sağlıkla giy inş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler marifetli Hatice'ciğim jile de güzell fikir düşünmüyor değilim ;)keşke elimde daha kumaşım olsa çünkü sadece 2parça sipariş vermiştim.

      Sil
  17. Kollara kumaş iyi ki kalmamış. Bu haliyle çok daha şık olmuş. Bazen aksilikler daha güzelliklere gebe oluyor:)) Benim çalışkan mütevazi yüreği sevgi dolu blogger arkadaşım harikasın.....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten de öyle :) biri 2,5m. yukarıdaki kumaşıda 2m. almıştım en90cm. olunca modeller böyle oldu iyikide olmuş beğenilmesi hoşuma gitti şekerciğim ;) güzell sözlerin daha da bir hoşuma gitti <3 sevgimiz hiçç bitmesin hamaratım <3

      Sil
  18. Canım blog keşif etkinliğinde gördüm ve takibe aldım seni. Bana da beklerim http://sengulasikkutlu.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz , yeni blogcularla tanışmak çok güzel bende hemen size geliyorum :)

      Sil
  19. Blog keşif etkinliğinden geliyorum. Blogunuzu takibe aldım :) Bende beklerim sevgiler :) http://betulunsirlari.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  20. Sizde hoşgeldiniz , gidiyorum blogunuzla tanışmaya :) sevgiler

    YanıtlaSil
  21. Çok güzel olmuş ayrıca sizde çok güzelsiniz , sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel bakan güzel görürmüş , teşekkürler canım , bendende sevgi ve selamlar.

      Sil
  22. Ooo, terziliği çok ilerlettin Aysel hanımcığım! Kolların düz kumaştan olması daha iyi olmuş, desen çok iddialı çünkü.Etek boyu yerinde ve çok yakışmış. Bu arada ayakkabılar da yakıyor !
    Yıllar önce aynı kumaştan ( veya çok benzeri) kırlent dikmiştim : http://nowacraft.blogspot.com.tr/2012/07/karanfil-desenli-kirlent.html
    Zevklerimiz tutuyor herhalde :)
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler hamarat blogcanım <3 senden bunları duymak benim için çokkk sevindirici ,kırlentini merak ettim hemen görmeye geliyorum :)

      Sil
  23. Ellerinize sağlık. Ğsyünğzdede çok hoş durmuş. Blog keşif etkinliğinden buldum sizi bana da beklerim

    YanıtlaSil
  24. Ellerinize sağlık. Ğsyünğzdede çok hoş durmuş. Blog keşif etkinliğinden buldum sizi bana da beklerim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok mersi anne güncesi , her zaman beklerim blogunuza bende uğrayacağım :)

      Sil
  25. blog keşfinden geliyorum canım.takipteyim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldin ,sefalar getirdin sayfama ,bende takibe geliyorum :)

      Sil
  26. blog keşfinden geliyorum canım.takipteyim :)

    YanıtlaSil
  27. Çok ama çok güzel. Kollar da buna enfes olmuş tam benlik hani. Bu arzu endam da her kadında olmaz, Zerafetinize, tarzınıza bayılıyorum. Güle güle giyin....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel başarılı bir modacıdan onur verici sözler duymak bana dikiş aşkını daha fazla aşılıyor memnun oluyorum ,teveccühünüz öğretmenim çok teşekkürler .

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...