8 Aralık 2015 Salı

YENİ DİKTİĞİM ETEKLERİM

  

Selam ,2Liraya etekmi olur diyenlere buyrun 1.40cm. eni ,,1.30 cm. boyu olan kumaşı satıcı 2lira dediğinde nasıl "alıyorum ben bunuuu " dediğimi tahmin edemezsiniz :)


Kalıp kullanmadan çalıştım nasılmı ? önce bel korsajını bel ölçüme göre ayarlayıp . bitmişi 10cm.olacak şekilde pay vererek kestim .

Geriye kalan kumaşın enine makinada seyrek ayarda dikiş geçip büzdüm .Korsaj kemerle tamamlayıp arkaya fermuar diktim .İçine de hazır bir eteğimden söktüğüm astarı geçirip etek kısmını kıvırdım. Birde uzunca bir kumaş artınca onuda seyyar kemer gibi çalıştım yukarıdaki resimlerde görülüyor fular olarak bile kullanmayı düşünüyorum.

 

Aşağıdaki eteğimde kızıma diktiğimin lacivert rengi aynı kalıbı kullandım ama boyu farklı.
 Daha önceki pantolonumda uyguladığım  BURDA geniş lastikten kullandım... fermuar yine yok :)
 Bir önceki yayınımda paylaştığım pantolonumun kemer kısmını merak eden arkadaşlarıma göstermek için onu tekrar resimliyorum.
Severek uğraştığım  dikişi daha çok öğrenmek amaçlı denediğim giysilerimin hepsi rahat ve giyilebilecek tarzda olmaları beni çokk mutlu etti başka modellerde görüşmek umuduyla ...
Hayat Paylaşınca Güzell :)

23 yorum:

  1. Ellerine sağlık sağlıkla giyin canım çok da kullanışlı modeller üstteki etek de olduğu gibi kalıpsız bu şekilde geçen yıl gelin kızımın kardeşine dikmiştim.
    pantalona diktiğin lastiğin iç görüntüsü için çok teşekkürler nasıl duruyor diye düşünmüştüm:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim senin ne kadar usta olduğunu biliyorum kızında gelin kızında çok ama çokk şanslılar onlar için uğraş vermen ayırmaman takdire şayan sen mükemmel bir annesin.Allah seni onların başından eksik etmesin.
      Eğer kemer hakkında faydalı olabildiysem sevinirim .

      Sil
  2. Aysell ,böyle küçük şeylerden mutlu olan biz kadınlara sahip olanlar çok şanslı bence....Didem Madak'ın çok sevdiğim dizeleri tam da bunu anlatıyor..

    Annem çok sevinmelerin kadınıydı.
    Bazen sevinince annem gibi,
    Rengarenk reçeller dizerim kalbimin raflarına.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Balımm o şansın kıymetini bilenler olsa, tüm kadınlara yaşamdaki zorluklar vızz gelir ama bizlere öyle bir güç bahşedilmiş ki bilenin de bilmeyenin de yanında herşeyin üstesinden geliriz :)
      Şiire bittim bayıldım birazda duygulandım eline yüreğine sağlık iyiki seni tanımışım.

      Sil
  3. Diktiklerin gerçekten kullanışlı ve çok güzel parçalar . Birde çok ucuza mal edince insanın keyfine diyecek olmuyor tabii:)) ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, inan bu kadar ekonomik olması insanı daha çok bir şeyler dikmeye sebep oluyor:) sevgiler cnm.

      Sil
  4. Ellerinize sağlık,çok da şık olmuşlar,iyi günlerde giyin,daha da çok dikin :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok şekersiniz Sevda hanımcığım sağolun ,teşekkür ederim <3

      Sil
  5. İki liraya ! Harikasın yaa...eline sağlık, ah Aysel'ciğim inşallah bir gün bir butiğin olur senin...emeklerinle alın terinle açarsın inşallah...yok böyle evde hobi olarak bana yetiyor dersen o da güzel:) güle güle giy canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Müjde'ciğim güzell dileklerin öyle motive ediciki ama keşke gençken ve sağlığım yerindeyken bu uğraşım olsaydı şimdi sadece hobi olarak devam etmek zorunluluğum var arkadaşım.Evet gerçekten 2liraya mal oldu hadi fermuarıda sayalım 2,5 lira :)) bugün buranın kumaş pazarı günü ben yine kumaşların içinde kaybolmaya gideceğim :)beğenin için teşekkürler öpüyorum seni

      Sil
  6. Etegin deseni cok guzelmis. Cok begendim.
    Etekler cok guzel olmus, pantalonu zaten begenmistim bir onceki yayininda.
    Guzel gunlerde kullanin sekerler...:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mersilerden bir demet gönlü güzel arkadaşım ..sağolasın sanal dünyada yanımda olduğun içinde sağolasın, öpüyorumm !

      Sil
  7. Bayılıyorum böyle 2 liraya gelen kıyafetlere. Böyle kumaşlara ulaşabilecek bir pazar olduğu için çok şanslısınız. Ben sadece yılda bir kere gidebiliyorum o da tatilde. Toplayabildiğim kadar topluyor, yıl boyu dikmeye çalışıyorum. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler , kesinlikle şanslı olduğumu düşünüyorum cnm. ama bugünkü kumaşlarda yani 2liraya olanlarda beğendiğim çıkmadı amma 2 parça yine aldım :)biri 2 metreden fazla 5lira ,diğeri kaşe ve çok kaliteliydi 2,5 metre 20lira verdim :)
      Sende kırkyılda bir olsada temin ediyormuşun inşallah sana yakın bir yerde de açılır güzel,mutlu dikişler arkadaşım.

      Sil
  8. İnsanın kendi emeği gibisi yok. Mağazalardan alacağımız bir ürünle bu sayede bizler onlarca kıyafet çıkarabiliriz. Çeşit çeşit de giyeriz. Harikasın canım hepsini güzel günlerde kullan . muhabbet dolu sevgiler....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mağazalar artık son derece fahiş fiyatla ürün satıyor yaklaşılacak gibi değil bugüne dek aldıklarıma üzülüyorum keşke dikişe daha önce gönül verseydim ama herşey nasiple güzelim.Sende harikasın teşekkürler sende sevgiyle muhabbetle kal Şebnem'ciğim.

      Sil
  9. Blog keşif etkinliği geliyorum ben de beklerim. Etekler çok güzel olmuş.

    YanıtlaSil
  10. Harika olmuşlar. Bayılıyorum becerikli insanlara. Blogunuzu keşif etkinliği sayesinde buldum. Ben de bloguma beklerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok naziksininz! teşekkür ederim.Hemen uğruyorum:)

      Sil
  11. Merhaba tamda dikiş nakış durumuna sarmışken blog keşif etkinliği sayesinde sizi buldum. Sizden öğreneceğim çok şey var.
    Takipteyim. Sizi de blogumda görmekten mutluluk duyarım.
    sevgiler
    suichenn.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  12. Merhaba canım , hoşgeldin .
    Bende dikişte yeniyim ama öğrenilmeyecek bir şey değil ...yapabildiğim bildiğim herşeyde yardımcı olurum :) bende takibe aldım blogunda sörf yaptım çekilişin hayırlı uğurlu çok katılımlı olsun :)sevgiyle kalasın.

    YanıtlaSil
  13. Eline sağlık canım çok güzeller. Ne çok ilerlettin sen bu işi. Ben dikişi bayağı boşladım. Örgü dinlendiriyor, ama dikiş yoruyor. Bu nedenle boşluyorum sanırım. Sevgiler...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...