6 Aralık 2015 Pazar

FERMUARSIZ , KEMERSİZ PANTOLONUM





 Giyimi müthiş rahat ve çok  kolay olan bu pantolondan sonra hazır giyimden almamayı düşündüğümü belirtmek istiyorum .Kumaşım her zaman ilk tercihim olan likralı olandan  , likrası boyunaydı .... boyu en ,eni boy yaparak kullandım .Kalıbım creazıon dergisinde 2015 /2 mayıs -ağustos ayına ait 122 B kapri olan bir model.

 Fermuar dikimi ile uğraşmayı hiçç sevmiyorum beni çok zorluyor mümkün oldukça model ,fermuarsız dikmeye uygunsa böyle yapıyorum .Belinde de lastikten korsaj yaptım eşohman gibi giyiyorum amann bir rahat olduki sormayın.



 


Model kırmızı okla gösterdiğim pantolon.


Evet kursta öğrendiğim pantolon dikimini ikinci kez denemem bana göre başarıyla sonuçlandı bir daha dikermiyim evettt çeşit çeşit renklerden desenlerden kumaşlar aldığımda devamı gelecektir :)
Sevgiyle kalınız ve yorumlarınızla beni yine mutlu ediniz :) öpüldünüzz.

Yine resimlerim net değil lütfen bu neden böyle oluyor bir önerisi  olan varsa bana yardımcı olabilirmi :(

24 yorum:

  1. Ayselciğim ellerine sağlık,çok şık görünüyor,ben de epeydir düşünüyorum bu tarz bir pantalon,genelde İspanyol paça sevdiğim için ,yakışır mı kestiremiyorum..Fermuarsız olmasına da çok şaşırdım,hadi kemersiz olur da ...Ben de elbiseleri fermuarsız yapıyorum,zor iş bence de...Kalıp bilgisi de versene,sende gördükten sonra belki düşünürüm aynısından :)) sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazmayı unutmuşum Nuray'cığım hemde çok yakışır dene bence ispanyol paçayı bende çokk severim inşallah böyle bir modelide beraber dikeriz cnm.

      Sil
  2. Evet fermuar ince iş aslında kolay yapmasına yapıyorum da ordaki uğraş biraz uzun sürüyor diye sıkılıyorum . Kalıbım creazıon dergisinde 2015 /2 mayıs -ağustos ayına ait 122 B olan kapri bir pantolon ben boyunu uzatarak bilek boyunda diktim =kumaşı kestikten sonra 1) sağ önle sağ arka parçanın dışa gelen yanını birleştirdim ...2) sonra sol önle sol arkayı dış yan çizgisini birleştirdim ....3) daha sonra iç kısımdaki kenarları birleştirdim en son göbek altı ve bel altına gelen ağ kısmını önden arkaya doğru teyelledim ...kendimi prova yaptktan sonra numaralandırdığım sıraya göre makina dikişi yapıp belini enli lastikle tamamladım paçayıda elde kıvırdım sadce kumaşım oldukça likralıydı inşallah anlatabilmişimdir eksiğim varsa sora hocam gerekirse kalemle çizip resimlerim .İyi geceler balım öptüm.

    YanıtlaSil
  3. Canım yaa çok beğendim fermuar çalışmak benim için sıkıntı değil ama fermuarsızı da baş tacı ederim :))
    Üzerinde ki duruşu normal dar kalıp gibi ne kadar likra da olsa bele lastik kısmına nasıl bir genişlik verdin onu merak ettim
    Ellerine sağlık süper sağlıkla giy.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenin için sağolasın arkadaşım. Kalıptaki bel ölçüsünü hatırlamıyorum arkada pensler var önde yok yani bel genişliği ne ise ona lastik uyguladım , şöyle ki benim bel ölçüm 80cm. bu ölçüde 4cm. genişliğindeki lastiği kesip uçlarını diktim ve pantolonun bel kısmına belli arlıklarla 4tane toplu iğneyle tutturdum makina dikişine geçtiğimde lastiği esneterek diktim cnm. Anlamatıysam yine sor Hatice!ciğim.bugün fırsat bulursam lastik kısmını resimlerim .

      Sil
    2. sağ ol canım anladım ilk fırsatta deneyeceğim o fırsatı da bir bulsam özledim dikiş dikmeyi:))

      Sil
  4. Geçenlerde annem için bezer bir pantolon diktim.Fermuarlı kullanmayı istemediği için belden lastikli yaptım, kısa sürede dikildi. Kalıbınız çok güzelmiş, doğru kumaş seçimiyle harika bir sonuç olmuş. Güzel günlerde giyin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldin a kumaşca annen sağlıcakla giysin ne mutlu ona terzi bir kızı var :)evet cnm. dediğin gibi kalıp harika kumaşlada uyumlu oldu.Teşkkür ederek sevgilermi bıraktım.

      Sil
  5. En güzeli, fermuarlar zamanla bozuluyor bir de! Çok kullanışlı ve rahat, güle güle giy canım, eline, koluna sağlık olsun. Sevgiler...:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler arkadaşım.
      Valla öyle her şeyin bir kolayı var işte yeterki kumaş ve model seçimi doğru olsun inan benimki denk geldi cnm.
      Sevgiyle kucaklıyorum görüşmek üzere Müjde'ciğim bende sağlıklı günler diliyorum.

      Sil
  6. Valla bende yaz icin dikecegim Turkiye'de giymeye. O bayildigin lastikler onun icin alindi:)) Ama o dergi bende yok:( Yazik banaaa:((
    Amma agladim degil mi?:)) Cok chic olmus, guzel gunlerde kullan hayatim...

    Ya o resimlerin acaba pikselimi cok fazla Aysel? Buyutunce dagiliyor. Cunku kucuk resimlerde daha net sanki?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah dikmen nasip olur Melined'im :) ahh ahh benimde onlar bu yüzden hoşuma gitti malesef burda yok hani bluzu etek ya da pantolonun içine koyduğunda onlar ne şık görünür.Ayy kıyamam sana :( başak bloglarda gördüğüm modellerinde bende olmayan dergilerden yapıldığını görünce içim cızz etmiyor değil yani ,malesef bu dergi bende de yok bir arkadaştan almıştım kalıbı çıkarırken üzerine hangi dergiye ait olduğunu not alırım bu yüzden tarihini ve model nosunu verebiliyorum.
      Çektiğim makinanın en düşük pikseline ayarladık pc. attığımda net oluyor ama kırpma ve ışık ayarından sonra bloga yüklediğimde bu şekilde çıkıyor :( ve blogumun ilk sayfalarında yüklediğim resimlerde aynı makina ile çekildi onlar o zaman böyle olmuyordu anlamadım güzelim bir hata var ama ne?
      Yine senden chic aldım ya sırtım yere gelmez :)) sevgiyle öpüyorum iyi kalplim.

      Sil
    2. Peki anlamadigim; pc'ya attiginda net ise neden kirpma ve isik ayari yapiyorsun? Ben nasil cekiyorsam oyle direkt bloga yukluyorum. Belki uzerindeki islemler bozuyordur pikselini. Birde direkt atmayi denesen?

      Sil
    3. Tatlıcığım bloga yüklediğim normalinden büyük çıkıyor ya o yüzden kırpıyorum hem çektiklerimde yanlarda falan görüntüyü bozacak yatak koltuk vs. şeyleri istemediğimden kırpıyorum daha önceki yorumumda yazdığım gibi blogumun ilk sayfalarındaki resimlerimde hiç bir sıkıntı yok .Nedenini araştırıyorum mevlüde bir arkadaşım link vermişti sık kullananlarda onu bulup o sayfaya bir göz atacağım bebeğim.

      Sil
  7. elleriniz saglik muthis
    bu blogu gordukten sonra dikise daha. bi merak sardi
    basladim bakalim yapabileckmiyim
    ise burda ve creazion dergisi almakla baaladim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz, geçen sene kursa gittiğimde sadece orda diktiklerimle kalacağımı sanıyordum ama dikişci blogcular bana gaz verdiler diyebilirim çünkü neler dikiyorlar neler insanın hoşuna gidiyor :)hadi sizde katılın bizlere sora sora bilmediklerimizi birbirimizden öğreniriz .Creazıon dergisnden kalıp kullanacaksanız mutlaka bir beden küçüğünü çalışın.Sevgiyle kalınız.

      Sil
  8. Bende böyle emin olduğum kalıptan canı çıkana kadar her renk kumaştan dikiyorum. Şimdiye kadar ayağımda gördüğün bütün pantolonlarımı ben diktim.(Kotların dışında) bende esnekliģi güzel olan kumaşlarda fermuar ve bel yapmıyorum. Ne gerek var. Ellerine sağlık çok güzel olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim pantolon deneyimim daha yeni ikinci kez çalıştım hiçde zorluğu yok aynı pijama diker gibi sadece uygun bir kalıp buldunmu tamamdır :)yorumunla renk kattın arkadaşım teşekkürler .

      Sil
  9. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  10. Çok güzel olmuş. Fermuarsız olduğu hiç belli değil. Güle güle giyin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Özlem ,evet canım fermuarsız olduğu belli değil ayrıca kullanırken eksikliğde yok :)

      Sil
  11. Harikasın canım ellerine sağlık. Likralı her zaman daha kolay dikiliyor. Sanada çok yakışmış güzel günlerde kullan. Ben pantolonlarda gizli fermuar kullanmaya başladım. Senin gibi bende bazen teferruatla uğraşmak sıkıyor. Likralı olmayan kumaşlarda çok çabuk iş bitirici. Mutlu huzurlu bol dikişli günler diliyor çok öpüyorum....

    YanıtlaSil
  12. Sevgili Aysel, dikişte harikalar yaratıyosun. Diktiklerinin hepsi birbirinden güzel. Pantolonun da çok yakışmış, güle güle iyi günlerde giy, herşey gönlünce olsun, sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayy seni gördüğüme çok sevindim çok naziksin cnm. güzel sözlerin övgülerin için allah razı olsun beni çok mutlu ettin.Sevgi ve selamlar <3

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...