18 Aralık 2015 Cuma

BURDA KOLAY DİKİŞ DERGİSİNİN KAPAĞINDAKİ MANTO

 Nerdeyse 4-5 gün oldu takımı dikeli ama mantonun eteği beni oldukça uğraştırdı EKOSE KUMAŞ dikmesi ne zormuş .Nuray hocamın ekose aşkı beni bir daha dikmeye ikna edermi bilmem :) ama elimde 1tane daha var onuda değerlendirmek istiyorum sanırım uzun zaman sonra elime alacağım:)
 Model BURDAKİ derginin kapağındaki manto ...kumaşım yine likralı kaşe hatta keçeye benzer bir kumaş astarlama hiç çalışmadım ama yapabilirim gibi , gerekli olsaydı bu mantoda denemem olacaktı öyle kalın ki eskilerin deyimiyle  aba gibi bir şey :) sağlığıma sıcak iyi geldiğinden pek bir sevdim .
 Kalıp önü açık olarak verilmiş ama not düşülmüş kapalı isteyen öne 3cm. pay verebilir diye ben bunu gözden kaçırmışım eğer kapalı isterseniz bu uyarıyı dikkate alınız .

Yakasını kürk bir boyunluğum vardı onunla kombinledim bilmem sizler ne dersiniz.




 Kumaş 2,5m ve 20lira verdim mantodan artanıyla da kalem etek dikerek değerlendirdim keşke üzerimde gösterebilseydim :(
Klapa yerine kumaş tela yapıştırdım iyide etmişim önü çok düzgün tok duruyor .
Aslında bu kumaşı dikmek istiyordum diğer kumaşı alınca bunu rafa kaldırdım ..İnşallah resimler yayınladığımda yine soluk çıkmaz artık bu şekilde olmasından gına geldi lütfen kusura bakmayın illaki bir çözümü var biraz düzelltmiştim tamamınıda halledeceğim :)
Sevgiyle Sağlıkla Güzel Haftasonlarınız olsun...

46 yorum:

  1. Bence harika olmuş. Ellerine sağlık. İyi günlerde giy. İnstagramdaki kaban etkinliğimizede hazır olmuş oldu. Ama kalıp ne kadar güzel değilmi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle süperr bir kalıp bence herkes dikmeli hiç bir şekilde prova çıkmıyor çabukta dikiliyor ben çizgileri denk getiremediğimden biraz uğraş verdim yoksa bir zorluğu yok.Etkinlik için resmi gönderirim cnm. belki üzerimde resimlerim ;)görüşmek üzere..

      Sil
    2. Evet üzerinde resimlersen daha iyi olur. Müsait bir zamanında gönderirsin. :))

      Sil
  2. Eline, gözüne, emeğine sağlık, gayet güzel dikmişsin. Dikiş zor şeydir eskiden yani çok gençken özenmiştim oradan biliyorum....zor sanat...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öğrenince zorluğu yok balım sadce biraz dağınık kirli bir iş ayrı oda lazım allaha şükür böyle bir yere sahibim ;)güzel yorumun , sözlerin , geldiğin için sonsuz teşekkürler. sağolasın.

      Sil
  3. Cok chic olmus Ayselcigim, ellerine saglik. Ve guzel gunlerde sicacik giy. Bunlari yapiyorsun ya artik astarida yaparsin, zaten astarda birsey yok, ayni kalibi astarda da kesip mantoya ilistiriyorsun, o kadar. (Aman ne kadar kolay oldu yazmasi:))) Korkma korkma birlestirmeside kolay:)) Ilkinde biraz zorlanirsin, sonrasi corap sokugu gibi gelir. Ama yinede astarli calisirken her adimi fotografla derim, cunku her astarlamada illa bir yerin yapilisi nasildi diye dusunuyorsun:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canımın içi teşekkür ediyorum sizin gibi bilir kişilerden onay almak beni onurlandırıyor .Bana nasıl cesaret verdin biliyormusun inşallah astarlı bir şey deneyeceğim dikerkende resimlerim bak buda iyi fikir ... Varlığına duacıyım gülüm herşey için teşekkürler ..

      Sil
  4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  5. Böyle bir yeteneğinin olması ne güzel. Harika bir takım olmuş. Modern kesim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel bir yorum böyle :)teşekkürler Sevdican , iyi akşamlar.

      Sil
  6. çok güzel olmuş tatlım bayıldım emeğine sağlık, öpüldünnnnn

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler canım Melek'im bende sana kucak dolusu sevgiler gönderiyorum.

      Sil
  7. Oooo,Aysel hanımcığım,kaban,ekose,kalem etek,vay vay vay,oldunuz siz artık.Ekoseyi öyle her baba yiğit dikemez ayrıca,bravo bravo

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağolun varolun ,azıcık utandım ama bunlar nasıl motive edici sözler böyle , beni çok mutlu ettin ... güzel gözlü doktorum mersilerden bir demet:))en kocamanından sevgi ve selamlar.

      Sil
  8. Ayselllll baktım paylaşmışsın,hemen sayfana geldim,aaaa nasıl güzel bir takım yapmışsın bayıldım,kışlık,şık,modern bir takım....Kürkle de çok güzel olmuş...Kullandığın diğer malzemelerle farklı havalara bürünecek.Beyaz gömlekle de balıkçı yaka kazakla da ,kot pantolonla da çok yakışacak...Keyifle giy canım,o kalıptan ben de dikeceğim :)) öpüyorum seni

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanalda tanıdığım en değerli insanlardansın hocam beğenin eleştirilerin benim için çok önemli ve takımımı bu kadar övmenden inan mutluluk duydum dediğin gibi bir çok giysiye uyacağını düşünüyorum vee yine sayende ben bir modele el attım başlığın olan ekose aşkı bana bu giysiyi dikmeme sebep oldu her anlamda teşekkür ediyorum .Mutlaka dik derim asla pişman olmazsın ..bende kokulu kokulu güzel yanaklarından öpüyorum :)

      Sil
    2. Güzel gönüllü arkadaşımmm,teşekkür ederim,duygularımız karşılıklı...Uygun olduğunda ,şöyle giyinip kuşanıp hava almaya çıktığında bir de üzerinde fotoğraflayıverirsen gari pek memnun ne güzel olur...Dışardaki bir çekimde dene bakalım yine flu olacak mı hem de...Benim de evde çekilenler tam rengi olmuyor...Öpüyorum senii

      Sil
    3. Haftasonu olduğundan kızım geldi eğer güneşi kaçırmadan dışarıya çıkabilirsek giyip resimlemeyi bende çok istiyorum olmadı avm. de resimleriz :) Hatice'minde, seninde söylediğin gibi sanırım problem ışık , kesinlikle evde olmuyor Nuray'ım.

      Sil
  9. Çok şık olmuş çok güzel günlerde kullanın hani bir söz vardır "üzerinizde eskisin ama siz hep yeni kalın" bende sizin için söylemiş olayım. Dikiş sevgi ve sabır işidir benca o da bende yok:( çok sevgilerimi bırakıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler canım o sözü ben çok kullanırım ama yorum yazdığımda kimseye söylemek aklıma gelmemişti :)aynı dualar sanada gelsin ağzına yüreğine sağlık .Sevgini mutlulukla aldım benden de kucak dolusu sevgiler.

      Sil
  10. Çok güzel olmuş bayıldım farklı kombinler uygulayabileceğin süper ikili. Ben de düz siyahını düşünüyorum bu mantonun .
    Siyah pantolon kazakla da çok şık durur. Ellerine sağlık sağlıkla giy canım.
    Işığı ters mi alıyorsun acaba. ben böyle flu çıkıyor diye evin lambalarını florasan lamba yaptım:)) 30 -40 den 4 yada 6 tane zor seçiyorum illa ki oluyor bu sıkıntı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet sanırım ışıktan kaynaklanıyor Hatice'ciğim çok güzel bir fikir verdin bana bunu ben bir deneyeyim ay inşallah öyledir inan dua ederim sana :)sen gibi çok resim çekiyorum aralarında en iyi olanlar da böyle üzülüyorum içimden gelmiyor yayınlamak ama göstermekte istiyorum inşallah hallolacak yinede hep sayfama uğradığınız için sağolun.
      Gerçekten dikmelisin hele siyahta bir asil olurki hem model sorunsuz ve rahat arkadaşım .sevgi ve selamlar.

      Sil
    2. Merhabalaaar,
      Yeni buldum bloğunuzu, hemen takibe başlıyorum :)
      Çok güzel olmuş. Elinize sağlık :)
      Hatice Hanım gibi ben de siyahını dikmek üzereyim bunun :)
      Sevgiler,
      -Gökçe-


      Sil
    3. Merhaba Gökçe , hoşgeldin .Teşekkürler ,seninkide kolay gelsin bittiğinde çok memnun kalacaksın :)sevgi ve selamlarımla görüşmek üzere.

      Sil
  11. Öncelikle size de geçmiş olsun. Bloğuma bıraktığınız yorumdan sizin de ellerinizden rahatsız olduğunuzu öğrendim. Bende yaklaşık üç yıldır ileri derecede(her iki elimde) Karpal Tunel ve dirseklerimde de Cubital Tunel sendromu rahatsızlıkları var. Durum aynen anlattığınız gibi. El işleri yapamıyorum. Okumayı seviyorum ama bir şeyler ürettiğim günleri de özlüyorum. Zor bir durum yani. Siz dikişle meşgul olarak oyalanıyorsunuz anladğıma göre. Harika da dikiyorsunuz ama dikiş bile zaman zaman zorlayıcı bu rahatsızlık için. Tekrar geçmiş olsun diyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağolasın , hepimize şafi niyetine şifalr inşallah.
      Ben romatoid artrit hastasıyım vücudumdaki bütün eklemlerim iş yapmaya gelmiyor aldırmayıp bedenimi hor kullanırsam eklemlerim tarifi olmayan bir ağrı ile şişiyor ve o uzvumu nerdeyse bazen bir gün bazen 2gün kullanamıyorum :(
      Hobilerle uğraşmasam bu sefer keyifsiz oluyorum çünkü kronik rahatsızlığım yaşam kalitemi düşürüyor :(.. örgü yapamayınca dikişle haşır neşir oldum şiş ve özellikle tığdan bin kez daha iyi geldi bana.. beğenin için de teşekkür ediyorum sizin çalışmalarınızda süper dilerim allahtan daha iyi olursunuz da çok işler yaparsınız.

      Sil
  12. Eline sağlık Ayselcim. Çok güzel olmuş. Dedim ya, sen bu işi iyice ilerlettin güle güle giy. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diktikçe daha çok öğreniliyor cnm. sende heveslisin biliyorum fırsatın olursa netten dikiş videoları izle çok şey katıyor insana ...beğendiğin ve iyi dileklerin için teşekkürler.

      Sil
  13. İnan çok temiz iş çıkarmışsın ki hemde ekose den. Ekose kursa giderken hocamızın bizi ilk uyardığı konu olmuştu. Çok beğendim. Kot pantolon üzerine filan da çok iyi durur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dikmeyi çok istediğim ama itiraf etmeliyim ki hep tırstığım bir kumaş türüydü olmazsa atarım diye bile düşündüm ;biraz uğraştan sonra nihayet ziyan etmeden giyilebilir hale geldi ;) önerin ve güzel sözlerin için teşekkürler Türkan'cığım.

      Sil
  14. Güle güle kullanın Aysel Hanım . Geçmiş olsun , sağlığınız iyidir inşallah . Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Türkan'cığım <3
      Geçtiğimiz aylarda sıkıntılarım çoktu ama 2haftadır çok şükür iyiyim inşallah kışı rahat geçireceğim bendende kucak dolusu sevgi ve selamlar.

      Sil
  15. harika olmuş çok iyi dikmişsiniz çok beğendim ellerinize sağlık sevgiler...))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Ahşap zamanı , yorumunuzu görünce memnun oldum hoşça kal.

      Sil
  16. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  17. Süpersin canım. Eline sağlık. Ekose dikmek zordur bir de bunu üzerine manto harikasın. Ufak bir tavsiye Astar kullanmadığın zaman içini biye ile temizlersen daha şık olur. Güzel günlerde sıcacık kullan canım. Kucak dolusu sevgiler...

    YanıtlaSil
  18. Teşekkürler canım ustam:) bu güzel sözleri duyunca hep dikeyim istiyorum ama sadce işimiz dikiş olmuyor... ama zaman ayırabildiğimde daha bir zevkle dikiyorum... hepiniz beni öyle çok motive ettiniz ki 3 yıldır bloguma arada uğruyordum şimdi biran önce nete gireyimde sizlerle iletişime geçeyim istiyorum :)cansınız ! sevgilerimle Şebnem'ciğim.

    YanıtlaSil
  19. Maşallah ! Ekose dikmek çok dikkat ister, düz kumaşa göre daha çok kumaş gerekebilir (desenleri tutturmak için). Çok güzel olmuş, ellerine sağlık ve iyi günlerde giyilsin.
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çokk teşekkürler.
      Hiç sorma canım bu desenden dikmeyince insan anlayamıyor , bu ilk tecrübemdi inşallah ikincisi daha kolay olacak diye umuyorum:)sevgini kucakladım benden de sana sevgi ve selamlar.

      Sil
  20. Merhaba hoşgeldiniz , siteniz hayırlı olsun.

    YanıtlaSil
  21. çok güzel olmuş, gerçekten çok beğendim, ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Hande <3 beğenmene mutlu oldum cnm.

      Sil
  22. Aaaaa ben görmüştüm bu ekose yi.... hatta ben de ekose dikeyim diye düşünmüştüm. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)))) ama beni çok uğraştırdı :) teşekkür ederim.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...