17 Ağustos 2015 Pazartesi

KOT ELBİSE

 Merhabalar kot elbise olarak ikinci denemem kumaşının likralı oluşu kullanımda çok rahat bir elbise olarak dolabımda yer aldı.
 maalesef yine  resimlerimin hepsi flu :( boy olarak başka resim olmadığından yayınlamak zorunda kaldım ....daha iyileri olacak inşallah :)
 sarı ip kullanarak çift dikişle daha bir  spor bir görüntüsü olsun istedim ama  ne yazıkki makinamın çift iğne aralığı çok ince hiç belli olmadı , tuhafiyecilerde daha geniş aralıklı olanı  aradım yok makine tamircilerinde aradım yine yok bu şekilde olmaya mahkum bir kot elbise diktim
                                               
       fularımıda çok önceden yazmadan yapmıştım ..bir bütün yazmayı üçgen katlayıp ikiye ayırdım kenarlarına iğne ile incecik kıvırdım  ve çeşitli tahta boncuklarla uçlarını süsledim

  
buda kesim aşaması basit bir kalıptı kol oyuntusunu düşük olarak ayarladım vee becerdim:))) kendi kendime yaşasın dedim :)))) yaka ve kol yerini pervazla çevirdim,göğüste pensler var , etek kısmınada 4cm. pay vererek makine çektim .
ilk diktiğim kot elbisede 4tane cep uygulamıştım bunda ise tek yakada yaptım bu şekilde dıy çalışayım dedim sonradan vazgeçtim ..(elbisemin ütüsüz hali resimde pek de hoş görünmemişş)
inşallah elbisem olmuştur daha çokk fırın ekmek yemem lazım sevgiyle kalın dostlar ..

23 yorum:

  1. Kot elbise olarak oldukça şık görünüyor. Çok da muntazam dikmişsiniz, güle güle giyin.
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. resimler net olmayınca birde spor dikiş yapmayınca kumaşın kot olduğu bile belli değil ,sanki başka bir kumaş kullanmışım gibi değilmi :) güzell sözlerin ve dileğin için sonsuz teşekkürler ,
      bendende kocaman sevgiler .

      Sil
  2. Harika olmuş daha nasıl olacak:) elinize sağlık. Güle güle giyin:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler ...sizler gibi ustalardan böyle güzel şeyler duyduğuma seviniyorum:)

      Sil
  3. Çok temiz bir çalışma olmuş. Ellerinize sağlık. Pervazlar temiz yapılıyorsa eğer dikişte gayet ustasınız demektir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. böyle değerli bir yoruma nasıl teşekkür edeceğimi bilemedim çocukca bir dille oldukça sevindirik oldum cnm.:) sağolasın.. evet çok şükür pervaz çalışması zor olsada artık alıştım kolay geliyor sevgiyle kalın ..

      Sil
  4. Eline sağlık Ayselciğim çok hoş olmuş. Güle güle kullan canım sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok değerli canım arkadaşım teşekkür ederim ...sen ne yaptın dikiş çalışmalarına devammı inan diktikçe oluyor bir şeyler laf aramızda az kumaş ziyan etmedim yani ;)

      Sil
    2. Hala dikiş makinesi korkutuyor beni. Öyle kapsamlı şeylere kalkışmadım hiç. Geçenlerde kızıma penye şort biçtim. Ama bir türlü makinenin başına oturamadım. Sonuç nasıl olacak bilmiyorum :)

      Sil
    3. nette çok güzell video anlatımları var onları izle denedikçe cesaretlenirsin,arada bilmediklerinde elimden gelirsede yardımcı olurum canım..

      Sil
  5. ellerinize sağlık Aysel hanımcım,çok beğendim,hem çok yakışmış size
    sevgilerle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sağolasınız... güzel yüreğiniz ve sözleriniz için sonsuz teşekkürler bendende sevgi ve selamlar.

      Sil
  6. Olur mu gayet güzel olmuş. Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler öğretmenim çok naziksiniz sevgiler.

      Sil
    2. Bu arada o cepler ne hoş durmuş ve ne hünerli dikilmiş maşallah.

      Sil
  7. Aysel değişik aralıklı çift iğne Bakırköyde İstanbul caddesinde singer bayii var. Huzur mağzasını geçtikten sonra solda. Orada her şey var. Elbisen çok güzel olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. funda'cığım eğer yolum istanbul'a düşerse uğrar bakarım... yada yeğenimden isterim... önerin için teşekkür ederim elbisemi beğendiğin içinde çok teşekkürler <3

      Sil
  8. Aysel değişik aralıklı çift iğne Bakırköyde İstanbul caddesinde singer bayii var. Huzur mağzasını geçtikten sonra solda. Orada her şey var. Elbisen çok güzel olmuş.

    YanıtlaSil
  9. Aysel değişik aralıklı çift iğne Bakırköyde İstanbul caddesinde singer bayii var. Huzur mağzasını geçtikten sonra solda. Orada her şey var. Elbisen çok güzel olmuş.

    YanıtlaSil
  10. Merhabalar,
    Elbise çok güzel olmuş. Size de yakışmış. Ama tülbentten yaptığınız fulara bayıldımmmm. ben de yapmak istiyorum:=) Ellerinize sağlık....

    YanıtlaSil
  11. merhaba necla hanımcığım ,
    beğeninize teşekkür ediyorum ..yazmanın yarısınıda değerlendirdim ama yapım aşamalarını resimlemeyi unuttum :( bencede yapın yazın bile kullanabiliniyor sıcaklatmıyor ..

    YanıtlaSil
  12. Ayselciğim bu elbiseyi de yeni gördüm,vee ne kadar güzel olmuş,kumaş seçimi ,modeli çok beğendim..Gayet güzel dikiyorsun ama alçak gönüllülük gösteriyorsun :)) Ama amatör ruhu kaybetmemek de güzelll...sevgiler canım,ayrıca fuların da hemen havayı değiştirmiş,ben çok sevdiğim için fular takmayı....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blog yayınlarında benimde kaçırdıklarım oluyor canısı güzell yorumun ve düşüncelerin için içten teşekkür ediyorum sağolasın blog dünyasında beni yalnız bırakmadığın için güzel kalbinin mükafatını fazlasıyla al inşallah.. tanıdıklar bir sefer kursa gitmeyle oluyormu diyorlar bende tekniğini öğrenip sık sık diktikçe nettede dikiş hakkında bilgiler edinince oluyor diyorum:))...evet bende fularsız kıyafet düşünemem özellikle kışın her giysime uygun hemen hemen vardır kullanırım .Çoğu hazır ama geçenlerde kumaş pazarından fular dikmek için kumaş buldum ve dikeceğim :)sağlık , huzur ve mutluluk yakanı bırakmasın Nuray'cığım.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...